Gartner trekker frem Global IP Sound

Gartner har laget en liste over de syv mest spennende teleteknikk-selskapene. Norsk/svenske Gips er en av dem.

Gartner trekker frem Global IP Sound

Gartner har laget en liste over de syv mest spennende teleteknikk-selskapene. Norsk/svenske Gips er en av dem.

Omsetningen fra tradisjonell fasttelefoni faller nå raskt for de store teleselskapene og de må få på plass ny teknikk og tjenester.

Utvalget av muligheter og løsninger er enormt. Målet er å skape tilbud med mobilitet, intelligens og større kapasitet for å lappe på omsetningsfallet fra fasttelefoni.

For å påpeke mulighetene teleselskapene står overfor, har Gartner plukket ut syv leverandører de mener er spennende og innovative. Med på denne listen står svensk/norske Gips (Global IP Sound).

Apertio

Det finnes mange systemer for IP-telefoni, men britiske Apertio har gjort det skarpt med sin frittstående programvare. Aktører som Ericsson krever at kunder kjøper deres dyre maskinvare også.

Azaire Networks

Azaire Networks var den første som laget et system for å koble sammen fastnett og mobilnett da de leverte systemet som Mobilkom Austria åpnet i februar i fjor. Systemet lar telekunder bytte mellom forskjellige nettverk deres teleoperatør tilbyr og alltid bli oppringt over dette nettet.

Global IP Sound (GIPS)

GIPS er ikke veldig kjent, skriver Gartner, men selskapets IP-telefoniprogramvare brukes av blant annet Skype, EarthLink, Yahoo, Google, AOL, WebEx, net2phone og Nortel. Teknologien legges i stadig større grad inn i brikker for å gjøre den mer effektiv. "GIPS er i ferd med å bli den de facto-standarden for IP-telefoni for konsumenter, skriver Gartner.

Harbour Networks

Kinesiske Harbour bygger seg opp raskt i det store kinesiske markedet med sin bredbånd- og IP-teknologi. Selskapet selger både nettverksutstyr og programvare.

Hillcrest Labs

Har laget et nytt type system for søk etter TV/video-innhold med en serverløsning som lagrer innholdet. Innholdet kan brukes på både TVer og mobiler.

Packetfront

Dette svenske selskapet har laget en løsning for å servere triple-play (tale, internett og TV) over IP-nett. Systemet er beregnet kjøpt av innholdsleverandør som vil servere tjenester i flere typer nett.

Telkonet

Utviklingen av IP-transport over strømnett har vært en skuffelse, men Telkonet's iWire er et av lyspunktene. Løsningen støtter både vanlig datatransport, tale og video over et strømnett.

Til toppen