Gartner: - Vent med å kjøpe super-WLAN-utstyr

Den nye 802.11g-standarden femdobler farten på trådløse nett, men Gartner råder deg til å vente med kjøp.

Den nye 802.11g-standarden femdobler farten på trådløse nett, men Gartner råder deg til å vente med kjøp.

Bruken av trådløse nett har eksplodert og nå kommer neste versjon, men det store analyseselskapet Gartner råder sine kunder til å vente med innkjøp fordi produktene ennå ikke er modne nok.

Dagens standard for trådløse nettverk heter 802.11b og gir en fart på 11 Mbit i sekundet. Nylig ble også 802.11a godkjent. A-standarden gir hele 54 Mbit i sekundet, men bruker en høyere frekvens, noe som gjør at de ikke er kompatible med b-standarden.

Dette gapet skal g-standarden lukke. Kjøper du 802.11g-kort og basestasjoner vil du også kunne kommunisere med 802.11b-basestasjoner, men da selvfølgelig med en fart på bare 11 Mbit i sekundet.

Til tross for at g-standarden ikke er helt ferdig, har en rekke store leverandører som D-link, Linksys og Netgear lansert utstyr.

Men dette bør du holde deg unna, advarer Gartner. Bransjeorganisasjonen IEEE har ikke kommet igang med testing av utstyret. Fordi standarden ikke er helt ferdig, kan du risikere å kjøpe utstyr som ikke fungerer sammen med andre basestasjoner og kort både av g- og b-typen. Du vil også risikere lave hastigheter med utsertifiserte produkter om du kjøper nå.

Den eneste løsningen er å kjøpe alt g-utstyr fra én og samme leverandør, men ansatte som er på farten eller personer som ønsker å ha trådløse nett hjemme vil kunne oppleve problemer.

Gartner tror det vil dukke opp sertifiserte produkter først mot i fjerde kvartal.

Til toppen