Gartners 11 råd om IT-sikkerhet

Sikkerhetsrisikoene truer fra mange kanter. Her er Gartners råd om hvor det er viktigst å passe på.

Sikkerhetsrisikoene truer fra mange kanter. Her er Gartners råd om hvor det er viktigst å passe på.

Det store IT-analyseselskapet Gartner lister i en fersk rapport opp de 11 områdene og teknologiene som representerer de største sikkerhetsrisikoene for bedrifter i år.

Listen gir bedrifter både et kart over hvordan man bør organisere dagens sikkerhetsarbeid og planlegge fremover.

Web services: Web services er en teknikk for å la Internett-systemer jobbe tettere og mer automatisk sammen. Men Gartner peker på at teknikken ikke er ferdig og råder derfor bedrifter å være forsiktig å ta det i bruk til kritiske oppgaver i år.

WLAN: WLAN trådløse nett åpner store sikkerhetshull hvis man ikke sikrer dem på riktig måte.

Identitetstyveri: Kunder og andre som kommer utenfra er ikke alltid hvem de utgir seg for å være. Systemene må sikres slik at det ikke er enkelt å tilegne seg andres tilgang og gjøre skade.

Snok-varsling: Systemene som varsler om inntrengere vil aldri bli perfekte. De må oppdateres og følges opp.

Overvåkningssystemer: Systemer for inntrenger-varsel må være koblet sammen med administrasjonssystemer og annet for å få oversikt over hva som skjer. Dette kan bare sammenkoblede systemer gi.

Nye virus/ormer: Det kommer nye Code Red/Slammer-ormer og virus, men det finnes mye du kan gjøre for å begrense skadene i forkant.

Instant Messaging: Stadig flere tar i bruk Instant messaging, men uten kontroll åpner det store sikkerhetshull i muren rundt ditt selskap.

Anti-terror-tiltak: Myndigheters tiltak, både i USA og Europa, kan påvirke krav og betingelser for sikkerhet.

Fysisk sikkerhet: Ikke glem fysisk sikkerhet.

Intellektuelle rettigheter: Internett åpner nye muligheter for industrispionasje og konkurrenter til å overvåke deg og stjele idéer, kildekode, rettigheter og patenter.

Tøffere regnskapskrav: Alle regnskapsskandalene øker kravene og behovene til systemer som dokumenter hva som er gjort og av hvem.

Til toppen