Gatebilder fra alle de største byene

Finn.no utvider sin kartløsning kraftig: - Best bydekning i landet.

Utvider: Finn.no dekker nå de største byene med gatebilder. Her fra Bragernes Torg i Drammen sentrum.
Utvider: Finn.no dekker nå de største byene med gatebilder. Her fra Bragernes Torg i Drammen sentrum. (Bilde: Finn Gatebilder)

Finn.no utvider sin kartløsning kraftig: - Best bydekning i landet.

Gatebildene til Finn.no gir nettbrukere anledning til å «forflytte seg» rundt på bakkeplan, langs gatene, for å kunne danne seg et inntrykk av et område.

Kjekt for alle som skal kjøpe bolig, eller møte opp for å avslutte en handel gjennom rubrikktjenesten. Eller for andre som ønsker å bevege seg rundt virtuelt 360 grader i såkalte «scener». Hver scene er bygget opp av flere bilder som er stiftet sammen.

De fleste kjenner funksjonaliteten fra Googles Street View. Her til lands tilbyr også Gulesider og altså Finn mer eller mindre det samme. Den største forskjellen er hvilke områder de ulike aktørene dekker.

Finn har så langt dekket Trondheim og store deler av Oslo med omegn i sin løsning, som er en videreføring av gatebildene som den nedlagte søkemotoren Sesam lanserte i februar i fjor.

Nå utvider Finn løsningen med en rekke nye byer. Bergen, Stavanger, Sandnes og Kristiansand får god dekning med gatebilder. Det samme gjør sentrumsområdene i byer som Fredrikstad, Sarpsborg, Drammen, Hamar og Lillestrøm.

Bildene fra Kristiansand sentrum mangler riktignok, men skal ifølge Finn snart være på plass. Mange av bildene fra Oslo og Trondheim er også oppdatert.

Landets største dekning
- Hvorfor skal folk bruke Finn sin løsning, og ikke Google eller Gulesider?

- Det viktigste for oss er å gi et bra tilbud til den typiske Finn-brukeren, som et supplement eksempel til boligeiendom. Dette skal støtte opp om annonser og annen informasjon som vi leverer, sier produktsjef for Finns karttjenester Per Eirik Marton til digi.no.

Finn har nå den mest komplette oversikten med gatebilder i de største byene i Norge , ifølge Marton. Den tekniske løsningen er forbedret.

- Ytelsen er bedre og du kan zoome lenger inn i hvert bilde enn før. Dessuten er utsnittet større. Det gjør brukeropplevelsen bedre.

Rent teknisk er løsningen svært lik den Gulesider benytter, og er basert på Flash.

Etter det digi.no er kjent med har leverandøren tatt bildene med doble kameraer. Dermed finnes det dybdeinformasjon tilgjengelig, som på sikt kan tenkes å bli brukt for å tilby også 3D-modeller, men foreløpig er ikke dette lansert (eller synlig for brukeren).

Til toppen