Gates åpnet for ny utsettelse av Vista

Bill Gates advarte at det bare er «80 prosent» sannsynlig at Windows Vista kommer i januar.

Bill Gates advarte at det bare er «80 prosent» sannsynlig at Windows Vista kommer i januar.

Mens Microsofts store årlige partnerkonferanse ble innledet i Boston, var Bill Gates i Cape Town på et forum av afrikanske statsledere. Sammen med tidligere president Bill Clinton diskuterte de to hvordan teknologi kan brukes til å bedre Afrikas konkurransemuligheter.

I et møte med lokale Microsoft-partnere advarte Gates at den bebudede januar-lanseringen av Vista, den kommende store oppgraderingen av Windows, er avhengig av at det ikke oppdages alvorlige feil under betatestingen.

Gates anslo sannsynligheten for en Vista-lansering i januar til 80 prosent.

Vista, tidligere kjent som Longhorn, har allerede vært utsatt flere ganger. Gates understreket at mye står på spill, og at han ikke vil risikere at brukerne blir skuffet.

Ifølge Gates har Microsoft investert mellom 8 og 9 milliarder dollar i utviklingen av Vista og den neste utgaven av kontorpakken Office (nlig offisielt døpt Office 2007). Han anslo at Microsofts partnere, som utvikler og tilrettelegger egne produkter for de nye systemene, til sammen vil investere rundt 20 ganger så mye som Microsoft.

Når Vista kommer på markedet, vil dagens utgave av Windows-klienten, Windows XP, være fem år gammel. På partnerkonferansen i Boston, lovet toppsjef Steve Ballmer at det aldri mer vil gå så lang tid mellom to store oppgarderinger av Windows.

    Les også:

Til toppen