BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gates hjelper de fattige på nett

Dataverdenens største lommebok sitter Bill Gates med. Nå vil han få flere kunder ved å finansiere dataopplæring til fattige briter.

Hilde Nyman
9. nov. 1999 - 13:30

Det er gjennom et fond opprettet av Bill Gates - "Gates Foundation" at pengene til dataopplæring i Storbritannia kommer fra. Gates vil gjennom fondet støtt prosjektet med 2,5 millioner britiske pund eller rundt 32,1 millioner norske kroner.

Prosjektet går ut på at det skal settes opp 47 høyteknologiske opplæringssentra i offentlige bibliotek. Hvert senter vil være del av et nettverk av opplæringssentraene, skoler og andre institusjoner. Det er Library and Information Commission som har foreslått prosjektet - for å sikre at ingen blir ekskludert fra Internett-revolusjonen.

- Alle må ha muligheten til å gjøre det meste ut av hva ny teknologi har å tilby, uttaler kulturminister Alan Howarth til avisen The Times.

Prosjektet vil bli integrert med andre teknologiprosjekt for britiske bibliotek. Blant annet er det allerede lansert et program til en verdi på i overkant av tre milliarder norske kroner (250 millioner britiske pund).

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra