Gates holder fast ved at Vista selger bra

Han bekrefter at det offisielle tallet på Vista-salget hittil er 140 millioner eksemplarer.

Gates holder fast ved at Vista selger bra

Han bekrefter at det offisielle tallet på Vista-salget hittil er 140 millioner eksemplarer.

På en pressekonferanse i Tokyo i går, fikk styreformann Bill Gates i Microsoft spørsmål om salget av Windows Vista, operativsystemet for PC-er som ble lansert 30. januar i fjor.

Bakgrunnen for spørsmålet er blant annet Microsofts regnskap for første kvartal i år: Omsetningen til avdelingen som har ansvaret for Windows-klienten var 23,7 prosent lavere enn i samme kvartal i fjor. Dette rimer ikke med at Microsoft gir et inntrykk av at takten i Vista-salget øker.

    Les også:

Gates sa at Vista hittil har solgt i over 140 millioner eksemplarer. Han sa at dette var en «svært rask salgsrate».

Tallet er det samme som Microsofts ansvarlige for investorrelasjoner, Collen Healy, oppga i slutten av april.

Referatene fra pressekonferansen i Tokyo tyder ikke på at Gates ble konfrontert med det tilsynelatende misforholdet mellom Vista-salget og omsetningen til Windows-avdelingen.

Microsoft-sjef Steve Ballmer sa i april at han ikke ville utelukke at Windows XP vil fortsatt være tilgjengelig etter 30. juni, den offisielle datoen for når denne klienten skal trekkes fra markedet. Over 160 000 har skrevet under på et krav om at Microsoft må fortsette å selge Windows XP. Denne uken kom en ny «service pack» til XP – SP3 – og mange mener det gjør det hensiktsmessig å utsette overgangen til Vista, kanskje helt til etterfølgeren Windows 7 kommer.

I Tokyo sa Gates at operativsystemer bør fornyes rundt vert tredje år. Stemmer det, kan vi vente oss Windows 7 en gang i 2010.

Til toppen