BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gates i Time motsier Gates i retten

Blant de tolv gode og egenpraktiserte råd Microsoft-sjef Bill Gates tilbyr leserne i siste nummer av Time, er rutiner Microsoft bestemt avviste under monopolsaken nylig.

Eirik Rossen
18. mars 1999 - 14:13
Bill Gates på forsiden av Time Magazine utgave 22. mars 1999.
Bill Gates på forsiden av Time Magazine utgave 22. mars 1999.

Artikkelen i Time er utdrag fra boka Business at the Speed of Thought som offentliggjøres 24. mars. Artikkelen er tilgjengelig fra ukemagasinets nettsted.

En rød tråd i Gates' anbefalinger, er at all informasjon må flyte og lagres elektronisk. Alt skal foregå via e-post, og alle tall må studeres i egnet elektronisk form.

Men under rettssaken mot Microsoft nylig, hevdet et av selskapets vitner, MIT-professor Richard Schmalensee, at alle selskapets regnskaper, i motsetning til hva man naturlig kunne forvente, ble ført for hånd på papir. Presset av myndighetenes advokat David Boies sa Schmalensee: "De noterer salg av operativsystemer for hånd på papirark."

Ifølge Associated Press prøvde en Microsoft-talsmann tirsdag å nyansere bildet, ved å hevde at Gates-rådet gjaldt salgstall, mens det Schmalensee viste til i retten var metoder for å holde rede på overskudd.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.