BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gates: Ingenting spesielt med Java

Microsoft-sjef Bill Gates sier at Microsoft skal legge forholdene til rette for Java, på samme måte som for andre programmeringsspråk, som for eksempel C++.

Frode Eriksen
9. apr. 1997 - 16:00

- Målet er å levere hurtig og funksjonell Java-teknologi på Windows-plattformen, sa Gates på datamessen Software Developer 97 i San Francisco, som ble arrangert parallelt med Java-messen JavaOne.

Gates' fokus er Java som programmeringsspråk, og ikke så mye Java som en måte å oppheve applikasjonenes avhengighet av de enkelte operativsystemene og plattformene.

Mange betrakter Java som det som skal til for å svekke dominansen til Windows 95 og NT en gang for alle, noe Gates forbigår i stillhet. Tvert i mot understreket Gates at Java ikke er en slags hellig gral for programmerere.

- Mange har jo lenge lett etter det perfekte programspråket, sier han.

Gates erkjenner imidlertid at Java har fått stor oppmerksomhet blant programmerere som er interessert i plattformuavhengige applikasjoner.

- Microsoft har sagt at Java bare er et annet språk siden Java-lanseringen, ifølge David Smith hos Gartner Group. - Microsoft vil ikke endre sin strategi bare på grunn av Java, bare finne et sted de kan putte Java, sa han under JavaOne.

Ifølge Gates vil Microsoft tilpasse Windows 3.11 til Java, men funksjonaliteten blir dårligere enn på Windows 95.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra