JUSS OG SAMFUNN

Gates: Internett vil åpne Afrika

Bildet av Afrika som en digital ørken er feil. Kontinentet er kommet mye lengre i bruken av Internett enn hva folk i vesten tror, sa Bill Gates under et besøk i Sør-Afrika.

Morten Øverbye
7. mars 1997 - 07:00

Under en pressekonferanse i Sør-Afrika onsdag, kritiserte Bill Gates det bildet mange har av Afrika som en høyteknologisk ørken.

- Internett er det viktigste verktøyet for å åpne Afrika for resten av verden. Dette er fremtidens globale kommunikasjonsverktøy, og Afrika ligger ikke så langt etter i bruken av nettet som mange tror, sa Microsoft-gründeren.

Gates holdt pressekonferansen i starten av en forretningsreise rundt det afrikanske kontinentet. Microsoft investerer nå store ressurser i Afrika med Sør-Afrika som regionalt hovedkvarter. I februar åpnet konsernet avdelinger i Kenya og Elfenbenskysten, og ti nye kontorer skal åpnes i løpet av de neste tre årene.

Selv om datamaskiner i dag er mindre vanlige i Afrika enn i vestlige land, sa Gates at bruken vil gå opp etter hvert som myndigheter og større selskaper går foran i teknologisk fornyelse.

- Teknologi er ikke noe valg. Selv om det kan ta tid før personlig bruk er vanlig her, er vi villig til å være med å bygge opp den infrastrukturen på lengre sikt, sa Gates.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.