BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gates: - Linux er for lite homogent

Bill Gates tror ikke Linux vil bli noen trussel mot Microsofts operativsystemer. I en tale han holdt for en gruppe IT-teknikere onsdag, sa han at Linux ikke er homogent nok til å bli allemannseie.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. apr. 1999 - 13:47

Bill Gates har ingen tro på at det åpne kildekode-miljøet bak Linux vil være i stand til å lage produkter som er godt nok testet til å tilfredsstille de fleste IT-brukerne. Ifølge Reuters mener han at miljøet umulig kan greie å teste applikasjoner som dagens omfattende nettlesere for alle mulige situasjoner.

- Dette krever en sentral testenhet som til sist kontrollerer hvordan disse tingene bygges.

Gates mener også at brukerne vil foretrekke Windows fordi det er et mer homogent produkt enn Linux, hvor utviklingen kontrolleres av en diffus gruppe utviklere. Gates mener at alle de forskjellige vindussystemene til Linux er et eksempel på dette.

Melissa London, talskvinne for Red Hat Software, sier til Reuters at hun ikke er overrasket over disse uttalelsene fra Gates. Hun hadde ikke ventet at han skulle si at Linux er den viktigste utfordreren til Windows NT, til tross for at veksten Linux oppnådde i fjor var langt større enn veksten til Windows NT.

London forteller videre at Microsoft i lang tid har angrepet andre teknologier som det anser som trusler, blant annet Java og OS/2. Dette for å skape usikkerhet blant utviklerne.

Et slikt eksempel på dette er nok ytelsessammenligningen mellom Linus og Windows NT som digi.no skrev om tidligere i dag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.