Gates lover .Net Server 2003 til april

I sin åpningstale til Comdex, lovet Bill Gates at det etterlengtede .Net Server 2003 skal være klar i april.

.Net Server 2003 skal avløse serverutgavene av Windows 2000, og skulle etter den opprinnelige planen, da det ble kjent under kodenavnet "Whistler", kommet i annen halvdel av 2001. I april i fjor ble lanseringen utsatt til tidlig i 2002. Dette ble omformulert i mars til annen halvdel av 2002. I september ble det offisielt omdøpt til .Net Server 2003. Betautgaven er tilgejngelig fra dette offisielle nettstedet.

Les også

I sin åpningstale søndag kveld til Comdex Fall 2002 sa Microsofts sjefsutvikler Bill Gates at .Net Server 2003 vil sendes ut til markedet i løpet av april.

.Net Server vil utgis i fire utgaver: standard, bedrift, datasenter og web. Den vil tilby bred støtte for XML og for leveranser av multimediatjenester over Internett. Ifølge Gates vil systemet utfordre både kraftige Unix-servere og stormaskiner. Minnekapasiteten vil være 512 GB, og systemet vil kunne drive systemer med opptil 64 prosessorer. Det vil ha innebygget støtte for lagringsnettverk og for speiling over store avstander.

Gates antydet at arbeidet med å kvalitetssikre systemet i tråd med kravene i initiativet "Trustworthy Computing" som Microsoft lanserte i januar, er noe av forklaringen på at systemet er forsinket. Han sa at sikkerhetstilleggene i .Net Server har kostet 100 millioner dollar å utvikle.

Les også

Utgivelsen i april 2003 innebærer at serversystemet vil komme samtidig med neste oppgradering av utviklerpakken Visual Studio .Net.
Til toppen