BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gates sa "jada", Microsoft sier "neida, langt i fra"

Bloomberg Business News meldte tidligere i dag at Bill Gates skal være villig til å offentliggjøre kildekoden til Windows. Microsoft iler til og avkrefter på alle bauger og kanter.

Per Christian Stokke
18. feb. 2000 - 16:54

Bloomberg hevder at Gates sa OK til å slippe kildekoden på Windows, hvis det var det som skulle til for å gjøre slutt på monopolkampen som for tiden utkjempes mellom Microsoft og det amerikanske justisdepartementet.

Uttalelsen skal ha falt etter at kameraene var slått av i et TV-intervju med Bloomberg, men Microsoft brukte ikke lang tid på å rykke ut og avkrefte alle spekulasjoner om denslags:

- Han (Gates) sa ingen av de kommentarene om kildekode som ble tillagt ham, sier Microsofts talsmann Greg Shaw.

- Han sier det vi har sagt hele tiden, at vi gjør vårt beste for å oppnå forlik i denne saken, og det er ingenting nytt i det, sier nå Shaw til Bloomberg.

Men Bloomberg-redaktør Matthew Winkler står fast på at Gates sa nettopp det nyhetsbyrået hevder han sa.

Om Microsoft skulle finne på å gjøre kildekoden åpen ville det gått dramatiske følger for monopolrettssaken: Selskapet søker for tiden forlik med justisdepartementet og nitten amerikanske stater som alle hevder at Microsoft i praksis har monopol på PC-markedet og at de bruker denne makten til å knuse konkurranse på området - til ulempe for forbrukerne.
Åpen kildekode ville latt andre aktører utvikle og selge egne versjoner av Windows, med alvorlige økonomiske konsekvenser for Microsoft.

Samtidig kan utfallet av monopolrettssaken bli at Microsoft må splitte opp selskapet, noe som datagigantens lobbyister hevder er "et uansvarlig, radikalt og risikabelt forslag" fra justisdepartementet, presset frem av Microsofts konkurrenter for å kaste av Microsoft på perrongen mens Internett-økonomien suser videre.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.