BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gates sponser MIT med 154 millioner

Bill Gates donerer 20 millioner dollar - omlag 154 millioner kroner - til Massachusetts Institute of Technology (MIT). Pengene skal brukes til et nytt datalaboratorium.

Einar Ryvarden
14. apr. 1999 - 01:02

Bill Gates benyttet anledningen til å annonsere donasjonen under et foredrag han holdt på universitetets 35-årsjubileum for Laboratory for Computer Sciences.

Det nye datalaboratoriet skal bygges i løpet av de neste to årene.

Under foredraget unnlot Gates å snakke politikk, selv om han måtte svare på spørsmål om antitrust-rettssaken mot Microsoft.

Etter å ha belyst noen av områdene hvor datavitenskapen har gjort store fremskritt, tok Gates også opp områder hvor denne industrien har mye igjen å lære, melder ZDNN.

Arbeid som involverer menneskelig fornuft, stemmegjenkjenning og "vision" er et område forskerne bør ta fatt på, og et område som er viktig for at datamaskiner skal bli mer brukervennlige, mener Gates.

Hva det nye datalaboratoriet skal brukes til, er ennå uvisst.

Bill Gates har tidligere gitt store beløp til utdanningsinstitusjoner og ymse veldedige formål. Men så har han råd til det også: Som digi.no skrev 8. april har Microsoft-gründeren som første mann i verden passert 100 milliarder dollar i personlig formue.

Den britiske avisen Daily Telegraph har regnet ut at dersom Gates' personlige formue fortsetter å øke med omlag 61 prosent i året, vil formuen passere 1.000.000.000.000 dollar - én billion - i 2004.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra