BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gates usikker på når Longhorn kommer

I et intervju som ble publisert mandag, sier Bill Gates at han ikke vet når den neste Windows-utgaven blir klar. Dette kan bety at operativsystemet vil bli ytterligere forsinket. Men Gates forteller også om noen av sine vyer.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. des. 2002 - 12:29

I den siste tiden har det vært forventet at Longhorn, etterfølgeren til Windows XP, vil komme på markedet en eller annen gang i løpet av 2004. Men Bill Gates har tidligere i år uttalt at lanseringen først vil skje i 2005. Nå sier Gates i et intervju med Nikkei Business at det er mye arbeid som gjenstår i forbindelse med Longhorn, og at han selv og Microsoft ikke vet nøyaktig når dette vil være ferdig ennå.

Les ogsåBlant de tingene Gates nevner at er ønskelig å ha med i operativsystemet, er mer forståelse om mennesker.

- For eksempel, din e-postklient har en adressebok, men operativsystemet vet ikke om menneskene og hvem som tilhører hvilken gruppe og hvem som er viktige. Heller ikke forstår det seg på å beskytte informasjon. Hvis du sender noen noe per e-post, kan de sende det samme innholdet videre til hvem de måtte ønske.

I tillegg ønsker Gates å gjøre operativsystemet rikere ved å integrere det med XML og nettverket, slik at det blir letter å finne ting og å flytte rundt på informasjon. En del av dette involverer ifølge Gates at utnytte den fulle kraften i databasesystemet og flytte det inn i selve operativsystemet.

Gates mener at XML-baserte webtjenester vil bli en av de neste revolusjonene.

- Det er hva .Net handler om, og dette er ideen om at man i stedet for å hente all informasjon fra én datamaskin, kan få all den informasjonen som ligger på alle tilgjengelige datamaskiner. Det kan utveksles mellom datamaskiner slik at du kan se informasjon fra enhver kilde.

Gates nevner også en revolusjon innen det å gjøre databehandling mer naturlig. Han mener at dette er blitt snakket om i lang tid, men kombinasjonen av maskin- og programvare har ikke vært tilstede. Men nå mener han at bitene har begynt å falle på plass.

- Det er bare det første skrittet. Når vi også får telefoni og tale integrert inn i PC-en, kan du begynne dine telefonsamtaler derfra, dele skjermen din med andre mennesker og se informasjon samen. Det å få med mikrofonen og telefonien har stor betydning for å forbedre brukeropplevelsen på en naturlig måte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.