BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gateway-funksjonalitet i Windows 98 OSR

I en ny interimutgave av Windows 98 OSR Beta, er det blitt lagt til en ny egenskap som vil kunne interessere brukere av små nettverk med Windows 98 som plattform. Det skal nå bli enklere å koble nettverket opp mot Internett.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. feb. 1999 - 15:50

Microsoft gjorde i forrige uke en nye utgave av Windows 98 OSR Beta-en tilgjengelig for testere. Det er snakk om en interimutgave mellom beta 1 og beta 2. Den sistenevnte skal komme om en ukes tid.

Betatesterne skal være svært tilfredse med denne interimutgaven av Windows 98 OSR (OEM Service Release) Beta-en. Årsaken er at den skal være nokså fri for kjente problemer. Samtidig har utviklingen av OSR-en hittil for det meste bestått av feilfiksing i forhold til Windows 98.

Nå er det endelig kommet en viktig, ny egenskap - Internet Connection Sharing (ICS) - som gjør det mulig for Windows 98 å dele sin tilknytning til Internett uten å bruke et separat klientprogram, for eksempel Wingate eller Winproxy. Disse programmene er ikke nødvendigvis så enkle å sette opp, i tillegg til at det stort sett koster penger.

ICS skal være temmelig enkel å ta i bruk. Maskinen som er koblet til Internett settes som server. De andre maskinen i det lokale nettverket kan da utnytte server-maskinens Internett-tilknytning. Det skal ikke være nødvendig å konfigurere klientmaskinene for å få dette til å fungere. Konfigureringen av serveren skal i den endelige utgaven av OSR-en bli konfigurerbar gjennom en trinnvis hjelper (wizard).

Ifølge Betanews skal en av betatesterne av Windows 98 OSR ha uttalt at ICS tilbyr funksjonalitet som en server som Windows NT innenfor Windows 98-miljøet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra