BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gateway overrasket ikke

Gateway 2000 hadde på forhånd varslet lavere andrekvartalstall, så markedet ble ikke overrasket over lavere salg enn i første kvartal.

Liv Torild Mytting
29. juli 1997 - 12:29

Selskapet rapporterte et salg på USD 1.4 milliarder med en fortjeneste på USD 6.5 millioner eller 36 cent per aksje i andre kvartal. Resultatet kom ikke overraskende på analytikerne ved First Call som hadde estimert en fortjeneste på 36 cent per aksje. For to måneder siden forventet de en inntekt på 45 cent per aksje.

PC-salget økte fra 424.000 solgte enheter i andre kvartal 1996 til 554.000 enheter dette kvartalet, noe som er en 31 prosents økning fra i fjor, men nedgang fra første kvartal hvor de solgte 555.000 enheter.

Børsen reagerte negativt på resultatene og aksjene falt 1,56 cent. Ifølge analytikere hos Buckingham Research er kvartalstallene ikke overraskende, men en indikasjon på at bedriften nå spiller kortene riktig for å posisjonere seg for et sterkt annet halvårsresultat. Ifølge firmaet er det økte personalkostnader på salgssiden som må ta mesteparten av skylden for de lave tallene dette kvartalet.

Gateways aksjer har ikke sett samme økning på børsen som konkurrentene Compaq Computer og Dell Computer har hatt de siste ukene. Noen analytikere regner nå med at også Gateways aksjer vil "ta av" og forklarer dette med at de er konkurransedyktige, men ennå uoppdagede i forhold til konkurrentene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.