JUSS OG SAMFUNN

Gavebevis til Amazon-ofre

Onsdag var bokhandelen Amazon.com nede i ni timer. digi.no's bokorm fikk et gavebevis på fem dollar som plaster på såret.

Eirik Rossen
2. okt. 1998 - 10:58

Skuffelsen var stor da Amazon.com erstattet hjemmesiden med en melding om at tjeneren gjennomgikk en form for periodisk vedlikehold. Jeg klikket på knappen som lovet en personlig e-post-melding straks tjenesten var oppe igjen - med sine mange anmeldelser og fem på topp-lister for både skjønn- og faglitteratur er nettstedet alltid verdt et besøk.

Tilbakemeldingen fra Amazon når alt fungerte igjen, inneholdt en gledelig overraskelse i form av et gavebevis på fem dollar, sammen med en så enkel bruksanvisning at selv jeg forstod den. Fem dollar dekker frakt og omkostninger på en vanlig bok til Norge, så nå er Michael Lewis' Liar's Poker om Wall Street på 1980-tallet bestilt og på vei.

Gavebeviset ble levert i form av en kode som måtte gjengis et bestemt sted i bestillingsskjemaet. Den eneste haken var tidsbegrensningen på åtte dager. Men siden et Internett-år oppfattes som sju, svarer jo dette faktisk til nesten to måneder!

Utfordringen går videre til den norsk Bokkilden: De kan fortsette å la seg inspirere av Amazon.com. (Se henvisning til relatert artikkel.)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.