Gavepakke til avtroppende Google-sjef

Eric Schmidt selger aksjer for 327 millioner dollar, og får nye verdt 100 millioner.

Gavepakke til avtroppende Google-sjef

Eric Schmidt selger aksjer for 327 millioner dollar, og får nye verdt 100 millioner.

Fredag meldte flere amerikanske finanstjenester at avtroppende Google-sjef Eric Schmidt har søkt USAs finanstilsyn SEC (Securities and Exchange Commission) om tillatelse til å selge 5,8 prosent av sine aksjer i selskapet

Per 31. desember eide Schmidt rundt 9,2 millioner aksjer i Google. Det skulle gi han anledning til å selge 534.000 aksjer. Etter dagens kurs er denne beholdningen verdt 327 millioner dollar.

Lørdag avdekket Bloomberg at Schmidt kommer til å få en gavepakke fra selskapet i form av aksjer og opsjoner verdt til sammen 100 millioner dollar.

I de ti årene Eric Schmidt ledet Google økte omsetningen med gjennomsnittlig 77 prosent i året.
I de ti årene Eric Schmidt ledet Google økte omsetningen med gjennomsnittlig 77 prosent i året. Bilde: Google

Det foreligger ingen offisiell kommentar om denne gavepakken.

Det ble i november kjent, gjennom papirer overlevert SEC og tilgjengelig for offentligheten, at flere i toppledelsen i Google har fått tilsvarende pakker verdt fra 5 millioner dollar til 20 millioner.

I de ti årene Schmidt var toppsjef i Google, økte selskapets årsomsetning fra i underkant av 100 millioner dollar til 29,3 milliarder dollar.

I slutten av forrige uke ble det kjent at Google rokerer toppledelsen, slik at medgründer Larry Page tar tilbake CEO-tittelen lot Schmidt få i 2001, mens Schmidts rolle blir formulert som «arbeidende styreformann» («executive chairman»).

    Les også:

Til toppen