Gavmild dansk Microsoft-direktør deler ut programvare

Microsoft Danmarks administrerende direktør nærmest avskriver private operativsystemkunder som en inntektskilde, samtidig som han deler ut Office-pakker til mange som trolig ikke har råd til å kjøpe dem selv.

Microsoft Danmarks administrerende direktør nærmest avskriver private operativsystemkunder som en inntektskilde, samtidig som han deler ut Office-pakker til mange som trolig ikke har råd til å kjøpe dem selv.

Microsofts programvare er ikke kjent for å være direkte billig, og mange privatpersoner kvier seg for å den kanskje beskjedne lønnen sin til å gi Bill Gates en enda større formue.

Microsoft Danmark, med administrerende direktør Klaus Holse Andersen i spissen, har derfor tatt initiativ til å dele ut 90.000 eksemplarer av Microsoft Office XP til like mange folkeskolelærere i Danmark, skriver ComON.dk.

CD-ene med programvaren vil bli distribuert sammen med Folkeskolen, medlemsbladet til Danmarks Lærerforening, som sendes ut denne uken.

- Vi ville gjøre noe som kunne gavne mange. Hvis vi kan oppgradere lærerne ved landets skoler, vil det være positivt for dem, barna og oss, sier Holse Andersen til ComON.dk

Det er ingen tvil om at Microsoft Danmark på denne måten også bereder grunnen for nye kunder.

- Lærerne er dem som påvirker de framtidige generasjoner, fortsetter Holse Andersen. Men han innrømmer at med lærernes lønnsnivå er det lite sannsynlig at mange ville kunne kjøpe programmene fra egen lomme.

Microsoft taper ikke stort på å dele ut programvare til personer som normalt ikke ville kjøpe den uansett.

I et annen artikkel hos ComON.dk sier Holse Andersen at han ønsker å gjøre det mer attraktivt å kjøpe original programvare. Microsoft er selvfølgelig ikke mindre klar over at svært mange av Windows-brukerne, ikke minst i hjemmene, ikke har en betalt lisens til programvaren. Dette har ifølge ComON.dk fått den danske virksomheten til å vurdere mulighetene.

- Jeg blir sint over at virksomheter stjeler og bruker piratprogramvare. Men med private handler det om at vi må finne en løsning, slik at de kan se det fornuftige i å kjøpe en lisens, sier Holse Andersen.

Han regner derfor med at selskapet i løpet av våren vil ha en løsning klar, som skal gjøre det enklere og mer attraktivt å kjøpe originale operativsystemer.

- Det er ubehagelig at folk piratkopierer fordi prisen er feil, sier Holse Andersen til ComON.dk.

Hvis Holse Andersen er blitt sitert riktig av ComON.dk, mener han at privatbrukerne nå skal kunne kjøpe for eksempel en skriver, og så få med operativsystemet på kjøpet. Tidligere måtte man ifølge ComON.dk kjøpe en hel datamaskin.

- Vi har begynt å strekke på definisjonene, så nå behøver man bare å kjøpe maskinvare for at operativsystemet skal følge med.

Til toppen