Gazette-eier på slankekur

Børsnoterte Itera Consulting, som eier konsulentvirksomheter som marchFIRST og Gazette, sliter med synkende omsetning. Over ti prosent av de ansatte forsvant i andre kvartal og nå blir det nye kutt.

Itera Consulting Group er notert på Oslo Børs og eier en mengde større og mindre norske konsulentselskap, i tillegg til virksomhet i andre skandinaviske land. Gruppen inkluderer i hvert fall 16 selskap, inkludert Gazette, marchFIRST og Objectware.

Itera skal presentere sine tredjekvartals-resultater på tirsdag, og mye tyder på at de ikke blir spesielt positive. Tidligere i år måtte selskap legge ned selskapet som lager opplevelsessentre Itera Future med 15 ansatte. Til sammen ble det kuttet 49 personer innen alle områdene.

Konserndirektør Pål Roppen har vært i Sverige og foretatt konsolideringer der og nå må han fortsette ryddejobben i Norge.

- De siste 12 månedene har det vært en kontinuerlig prosess å tilpasse oss markedet. Vi har måttet analysere hvor vi har overkapasitet på de ulike områdene i bedriftene, og det er ikke ett spesielt område som er mer rammet enn andre, sier Roppen til digi.no som ikke vil være særlig konkret på hva som skal skje i gruppen frem mot jul.

- Det er generelt veldig lav aktivitet i markedet, noe som gjør at ingen slipper unna. Teknologivirksomheter har sett nedgang, for reklame- og mediebransjen både innen tradisjonelle og nye medier er det blitt mye tøffere og strategikonsulent-delen har slitt lenge, sier Roppen som forteller at de uansett kommer til å jobbe for å redusere antall merkevarer innen gruppen.

- Vi har uttalt generelt at vi ønsker færre brands og færre enheter i gruppen. Det blir enda mer aktuelt når enhetene blir mindre, medgir Roppen.

Han nevner eksempler på grep de muligens vil gjøre i fremtiden:
- Key Components og Objectware er enheter som har jobbet tett og kommer til å jobbe tettere i fremtiden. Det samme vil gjelde for Gazette og marchFIRST, sier Roppen.

Etter det digi.no forstår kommer litt over halvparten av de ansatte i Key Components, det vil si 12 personer, til å forlate selskapet. Generelt skal Itera ha gitt beskjed til selskapene sine å kutte ti prosent i alle virksomhetsområder.

Roppen vil ikke bekrefte konkrete opplysninger før resultatpresentasjonen.

Til toppen