JUSS OG SAMFUNN

– GCHQ overvåket journalister

London (NTB-AFP): Den britiske etterretningsorganisasjonen GCHQ har overvåket epostene til journalister i noen av verdens mest kjente aviser, ifølge dokumenter lekket av varsleren Edward Snowden.

STOREBROR: Den britiske etterretningsorganisasjonen GCHQ har sitt hovedkvarter i den såkalte «smultringen» som ligger i Cheltenham, Gloucestershire.
STOREBROR: Den britiske etterretningsorganisasjonen GCHQ har sitt hovedkvarter i den såkalte «smultringen» som ligger i Cheltenham, Gloucestershire. Bilde: Br. Ministry of Defence/Wikimedia commons
20. jan. 2015 - 08:06

Både New York Times, Washington Post, The Guardian, Le Monde og The Sun er blitt overvåket, ifølge dokumentene som The Guardian har fått tilgang til.

I tillegg skal GCHQ ha sikret seg eposter fra kringkasterne BBC og NBC, og nyhetsbyrået Reuters.

Alle epostene som omtales i de aktuelle Snowden-dokumentene, skal ha blitt samlet inn i løpet av 10 minutter i 2008. Overvåkingen ble muliggjort ved å tappe en fiberoptisk datakabel.

Snowden jobbet tidligere for amerikansk etterretning, og har det siste året stått bak en lang rekke avsløringer om virksomheten til den amerikanske etterretningsorganisasjonen NSA. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.