BEDRIFTSTEKNOLOGI

Geir Jacobsen leder Aksjon 2000

Regjeringen har valgt en kjent skikkelse i det norske IT-miljøet til å lede den operative gruppen, Aksjon2000, i opplegget som skal bidra til å sikre at norske IT-systemer overlever årtusenskiftet.

Eirik Rossen
29. mai 1998 - 18:25

Geir Jacobsen (47) er sivilingeniør med erfaring fra programutvikling, flymotorproduksjon, virksomhet som industriattaché og Norges Eksportråd. Han arbeider i dag i konsulentfirmaet Cap Gemini. Han er aktiv i Den Norske Dataforening, der han blant annet har fungert som juryformann for Rosing-prisene (kreativitetsprisen).

De andre i den operative gruppen er Gunnar Due Gundersen fra Teknologisk Institutt, Amund Eriksen fra Statskonsult og sekretær Mette Børja. Gruppen har kontorer i Møllergata 16 i Oslo fra 2. juni. Jacobsen sier han har kontrakt fra 1. juli, men at han regner med å bruke det vesentlige av tiden på Aksjon2000 allerede over pinsen.

- Jeg er optimistisk med tanke på Norges muligheter til å greie overgangen til år 2000, ellers hadde jeg ikke tatt jobben. Vi får en ubyråkratisk styring på gruppens arbeid, og jeg får direkte aksess til myndighetspersonene. Utfordringen i starten blir å se på hva som er gjort, og sørge for god informasjon og et skikkelig nettsted. Gruppen skal samarbeide med alle som kan gjøre en jobb, og være en katalysator for det gode år 2000-arbeidet.

Jacobsen understreker at tiden i oppbyggingsfasen vil kreve mye planlegging, og at det absolutt ikke er meningen å la gruppen utvikle seg til en slags svartelefon.

- Jeg vil ikke si noe nå om når websidene kommer på lufta. Det er ikke det tekniske som er problemet.

Gruppen skal arbeide etter planen som ble lagt fram i Stortinget i slutten av april. Jacobsen rapporterer direkte til Nærings- og handelsdepartementet, og sier seg imponert over engasjementet der.

- Hensikten med gruppen må ikke misforstås. Det konkrete ansvaret for resultatene i år 2000-arbeidet ligger hos ledelsen i etater og bedrifter. Vi skal fokusere på ledere i små og mellomstore bedrifter, og på tilsvarende i det offentlige.

Den operative gruppen i Aksjon2000 støtter seg på en rådgivende referansegruppe som hadde sitt konstituerende møte i dag. Referansegruppen ledes av Tor Alfheim, tidligere konsernsjef i Sysdeco og nyvalgt styreformann i Merkantildata. Blant de øvrige 16 medlemmene kan nevnes konsernsjef Christian Thommessen i Glamox Norge (tidligere sjef i IBM Norge), Statoil-direktør Nina Udnes Tronstad, NHO-direktør Steinar Opstad og KDL-generalsekretær Per Morten Hoff.

Hvordan du kommer i kontakt med Aksjon2000, går fram av pekeren øverst til høyre for denne artikkelen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.