JUSS OG SAMFUNN

Generasjon Nett

Med "generasjon X er død - generasjon nett har tatt over!" åpner Ungdommens IT-forum tøft og introduserer sine ideer og ønsker i IT-utviklingen.

Lars B. Enge
22. juli 1998 - 20:50

Torsdag morgen klokken 10.30 vil leder for Ungdommenes IT forum, Heidi A. Austlid, overrekke sin sluttrapport til statssekretær Odd Hellesnes i Nærings- og handelsdepartemantet. Men forumet har allerede gått ut med noen av hovedpunktene i rapporten der "Generasjon Nett utfordrer regjeringen".

Det blir blant annet foreslått opprettelsen av et ungdomsnett for og av ungdom, utviklingen av en ny skole - hvor databruk ikke skal stues bort i datasaler eller begrenses av en timeplan men være en naturlig del av all undervisning, bruk av datautstyr ved eksamen, egne datasaler for jenter ved universiteter og høyskoler, internettkaféer for ungdom i alle kommuner, gjenbruksordninger for datautstyr i tillegg til ønske om gratis bruk av internett på folkebibliotekene.

Ungdommens IT-forum og Eldres IT-forum ble satt ned samtidig i fjor, for å komme med innspill til regjeringens arbeid med IT.

digi.no kommer tilbake til saken med fyldigere dekning av rapportene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.