KORTNYTT

Genève mister ITU Telecom World til Hongkong

Den internasjonale teleunionen har bestemt at ITU Telecom World 2006 skal holdes i Hongkong.

3. juni 2004 - 12:55

Den sveitsiske verdensbyen Genève har mistet et av sine mest prestisjefylte internasjonale arrangementer. Siden 1971 har Den internasjonale teleunionen ITU arrangert sin Telecom-utstilling i Genève – der ITU også har sitt hovedkvarter – hvert fjerde år, sist i fjor høst. Da hyppigheten ble økt til hvert tredje år, fant Hongkong det hensiktsmessig å utfordre hevden.

    Les også:

Tilbudet fra Hongkong var vesentlig rimeligere enn det fra Genève, og ITU-styret innstilte på Hongkong. Da ba myndighetene i Genève om tillatelse til å revidere sitt tilbud. Det ble innvilget 5. mai, med tidsfrist 28. mai. Samtidig fikk Hongkong lov til å revidere sitt tilbud, med samme frist.

I en pressemelding fra ITU heter det at generalsekretær Yoshio Utsumi har bestemt seg for endelig å innvilge arrangementet ITU Telecom World 2006 til Hongkong. Begrunnelsen er at selv om begge tilbudene medfører betydelige kostnadsreduksjoner, medfører valget av Hongkong vesentlige fordeler for både utstillerne og ITU selv. Blant fordelene er 30 prosent til 50 prosent lavere utgifter for utstillerne.

Som plaster på hjembyens sår sier ITU at de vurderer å organisere en europeisk Telecom i 2006, selvsagt uten å konkretisere beliggenheten. Sist ITU arrangerte Telecom Europa var i 1992 i Budapest.

Imens er ITU åpen for tilbud fra alle som vil arrangere Telecom World 2009.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.