Geodata sparer 60 tonn CO2 på å flytte

Hege Skryseth i Geodata tar med staben og flytter til sentrum. Det gir miljøgevinst.

Geodata sparer 60 tonn CO2 på å flytte

Hege Skryseth i Geodata tar med staben og flytter til sentrum. Det gir miljøgevinst.

IT-bedriftene har engasjert seg i miljødebatten og etablert Grønn IT ved blant annet å bruke videokonferanser i stedet for å fly og utstyr med lang levetid fra produsenter som kan dokumentere klimanøytral produksjon. CO2-utslipp kan også reduseres gjennom å kjøpe energieffektive enheter, og å ta i bruk strømsparefunksjoner i utstyret.

Men teknologibedriften Geodata tenker også miljø på en utradisjonell måte. Bedriften, som er Norges fremste leverandør av geografiske informasjonssystemer, lager blant annet datakart hvor geografi kobles med tallmateriale om ulike temaer.

Da det ble bestemt at bedriften med vel 100 ansatte skulle flytte fra Brobekkveien, brukte Geodata egne metoder for å kartlegge hvor de skulle flytte.

Valget sto mellom Nydalen eller Schweigaardsgate i sentrum.

Selskapet la alle ansattes bostedsadresse inn i maskinen sammen med opplysninger om hvordan de ansatte kommer seg fram og tilbake til jobben i dag og fakta om kollektivtilbudet, skriver Aftenposten.

I tillegg la bedriften inn hvor mange som ville rekke å komme tidsnok til jobb og levere i barnehage dersom bedriften flyttet til Schweigaardsgate like ved bussterminalen og Oslo S.

Funnet var svært overraskende.

I dag slipper de ansatte ut cirka 96 tonn CO i året fra bilkjøring for å kunne komme seg til og fra jobb. Etter flyttingen blir tallet redusert til 36 tonn, en reduksjon på hele 59 tonn.

Til toppen