Get-kunder går glipp av fartsøkning

Flere betaler for 30 megabit/s, men får bare 20.

Get-kunder går glipp av fartsøkning
Get jekket våren 2012 opp farten på bredbåndet sitt, men fortsatt er det kunder som sitter på gammelt utstyr som fungerer som en flaskehals. Hvor mange, det ønsker ikke kabel- og bredbåndselskapet å si noe om. Bilde: Marius Jørgenrud

Get satte opp hastighetene på bredbåndet de tilbyr sist i mars 2012.

M-abonnementet, et av deres mest populære produkter, fikk den største prosentvise fartsøkningen med et hopp fra 20 til 30 megabit/s i nedlasting. Opplastingen gikk samtidig fra 2 til 5 megabit.

Flaskehals

Men drøyt halvannet år senere er det fortsatt noen kunder som betaler de samme 479 kroner i måneden som før, uten å få glede av fartsøkningen.

Hvorfor? De har rett og slett ikke byttet det gamle bredbåndmodemet, som ikke støtter mer enn 20 megabit i sekundet og følgelig er en flaskehals.

– Vi økte hastigheten fra 20 til 30 Mbps – uten å øke prisen, og kundene som ønsket den nye hastigheten kunne bytte modemet fra en versjon som støttet 20 Mbps (Eurodocsis 2.0-standarden) til den helt nye standarden Eurodocsis 3.0. Dette modemet håndterer hastigheter inntil 400 Mbps, forteller informasjonssjef Anders Bigseth i Get til digi.no.

De fleste kundene har oppgradert modem, ifølge nyansatt informasjonssjef Anders Bigseth i Get.
De fleste kundene har oppgradert modem, ifølge nyansatt informasjonssjef Anders Bigseth i Get. Bilde: GET

Selskapet har opplyst om nødvendigheten av å bytte utstyret, blant annet i intervju her på digi.no og informasjonsbrev til kunder, men det har tydeligvis ikke alle fått med seg.

Modem-tørke

Kort tid etter hastighetsøkningen gikk de dessuten tomme for nye modem.

– Modemleverandøren vår hadde dessverre produksjonsutfordringer akkurat da omleggingen ble gjort.

Dessverre for berørte kunder er Get også i disse dager tomme for modem, og denne gangen vet de ikke når situasjonen vil bedre seg.

Get som har rundt 237.000 bredbåndskunder i Norge (tallet er eksklusiv partnere) ønsker av konkurransehensyn ikke å røpe hvor mange kunder som sitter på utrangerte modem.

– Grunnen er at produktansvarlige i bransjen relativt enkelt kan regne hjem informasjon om oss, selv kun med bruddstykker av historien, skriver Bigseth.

Dermed vet vi ikke hvor mange M-abonnenter som maksimalt får 20 megabit selv om tilbudet de betaler for kan gi opptil 50 prosent mer.

Bigseth hevder at «det store flertallet av kundene har byttet modem». digi.no forsøkte å innvende at hvis bare et fåtall sitter på gammelt utstyrt, så er det neppe konkurransesensitivt å oppgi hvor mange de gjelder, uten at det hjalp.

– Svaret er at det store flertallet har byttet modem, og resten vil få informasjon etter hvert, sier informasjonssjef Anders Bigseth.

    Les også: