TELEKOM

Get lanserer IPv6

Rulles ut forløpende til kunder.

Alle Get-kunder får  IPv6-adresser i løpet av høsten. De fleste kan allerede nå aktivere tilbudet, ifølge direktør for samfunnskontakt, Øyvind Husby.
Alle Get-kunder får IPv6-adresser i løpet av høsten. De fleste kan allerede nå aktivere tilbudet, ifølge direktør for samfunnskontakt, Øyvind Husby. Bilde: Fotofikling: Per Ervland
2. juli 2012 - 14:45

Get lanserte i forrige uke IPv6 for deler av kundemassen. Nærmere bestemt de som er tilsluttet nettverket deres med coax.

Interesserte oppfordres til å ta kontakt med kundesenteret for å få IPv6 aktivert. Senere i høst skal tilbudet rulles ut til samtlige kunder, inkludert de med fiber- og ethernet-forbindelser.

- Kunder med kabelmodem og spesiell interesse for å aktivere utstyr som støtter IPv6 kan kontakte kundesenteret og få IPv6-adresser og prefiks - og derved få "ekte" IPv6-konnektivitet, heter det i en pressemelding.

Da vil man kunne få IPv6 kjørt over såkalt «dual stack», altså i samkjøring med dagens mest utbredte protokoll, IPv4.

I utgangspunktet skal ikke kunder måtte gjøre noe som helst for å ta i bruk IPv6, dersom de kobler pc-en direkte til internett-uttaket og pc-en har et forholdsvis nytt operativsystem. Dersom man har flere pc-er tilkoblet, må man naturlig nok ha en ruter med IPv6-støtte.

- Føre var

Get bedyrer at de fremdeles har mer enn nok IPv4-adresser tilgjengelig. Likevel ønsker de å bidra til å «få morgendagens standard på plass så tidlig som mulig».

- Vi ser at et økende antall mindre nettilbydere nå tvinges over til IPv6 på grunn av adressemangel. Vi i Get ønsker å ha en «føre var»-holdning slik at vi sikrer at våre kunder har tilgang til «hele internett» – både sider som er tilgjengelige med IPv4- og IPv6-adresser, sier Get-direktør for samfunnskontakt Øyvind Husby i pressemeldingen.

Kabelselskapet er ikke landets første med tilbud om IPv6, men de er trolig den største norske aktøren så langt. Broadnet, Lynet Internett og Powertech har alle for lengst lansert tilbud om IPv6-adresser til kundene sine.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.