TELEKOM

Get lanserer mobilt bredbånd

- En naturlig utvikling, sier kabelselskapet til digi.no.

11. mai 2011 - 10:44

Kabelselskapet Get har alltid vært forbundet med sitt kobberbaserte coax-nettverk som for tiden leverer TV- og bredbåndstjenester til 440.000 norske husstander.

I dag etablerer de seg også som leverandør av mobilt bredbånd.

Ifølge egne undersøkelser har Get avdekket at kundene deres etterspør et komplett tilbud, og øverst på ønskelisten sto altså trådløs nettaksess.

- Dette er en naturlig utvikling. Vi har levert bredbånd på våre hybrid fiber-coax-linjer i en årrekke og er nå en landsdekkende leverandør. Kunder har behov for tjenestene våre også når de er på farten, sier pressekontakt Øyvind Husby i Get til digi.no.

Øyvind Husby er direktør for samfunnskontakt i Get. <i>Bilde: Get</i>
Øyvind Husby er direktør for samfunnskontakt i Get. Bilde: Get

De kjøper tilgang i Telenors mobilnett, og det nye tilbudet vil følgelig ha samme dekning og kapasitet som i deres produkter. Det vil si opptil 3G-ytelse.

Prisen for et abonnement blir 49 kroner i måneden, samt en avgift på 0,99 kroner per megabyte. Det er ingen datatrafikk inkludert, men kostnaden er oppad begrenset til 599 kroner i måneden.

Som et introduksjonstilbud sløyfer Get abonnementsprisen på 49 kroner ut året for alle kunder som også har 20 Mbit/s bredbåndslinje eller høyere.

Det tilbys i første rekke mikro-simkort tilpasset iPad og Android-baserte lesebrett, samt et USB-modem til datamaskiner. Modemet er inkludert i abonnementet og støtter ifølge Husby både Windows, Mac og Linux.

Etter hvert skal Get også lansere en mobil trådløsruter med simkort, som muliggjør deling av forbindelsen til flere enheter gjennom lokalt trådløst nettverk.

- Vil dere også vurdere å støtte 4G/LTE når Telenor lanserer dette neste år?

- Det er ting vi vil vurdere fortløpende. Vi kommer med flere produkter for mobilt bredbånd fremover, sier Husby.

Oppdatert:

Get forbeholder seg retten til å strupe mobilt bredbånd dersom dataforbruket overstiger 2 gigabyte i måneden. Les mer om bruksbetingelsene her.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.