Get med 50 megabit per sekund

Tar i bruk ny oppgradert teknologi som åpner for langt mer fart.

Get med 50 megabit per sekund

Tar i bruk ny oppgradert teknologi som åpner for langt mer fart.

Get kunngjorde i dag at selskapet nå kan tilby bredbånd over kabelnettet med en nedlastingshastighet på 50 megabits per sekund. I første omgang gjelder dette drøyt 400 000 personer (ikke kunder) i Oslo og Romerike, men i løpet av året skal alle selskapet kunder kunne ta i bruk tjenesten.

Det nye produktet, som kalles Xtreme 50, er det første fra Get som er basert på Eurodocsis 3.0-teknologien. Denne teknologien utnytter ifølge Get tv-kablene mer effektivt enn tidligere versjoner og har i tester oppnådd hastigheter på over 400 Mbit/s.

Hastigheten kommer i tillegg til den kapasiteten som allerede brukes til å levere analoge og digitale tv-kanaler, inkludert HDTV, i tillegg til radio, telefoni og filmleie.

De forskjellige tjenestene går på ulike frekvenser og påvirker derfor ikke hverandre.

Direkte gratis er det nye tilbudet ikke. 1199 kroner per måned er betydelig mer enn de 699 kronene som man må betale for Xtreme, produktet under, som inkluderer en nedlastingshastighet på 26 megabits per sekund.

Det må likevel understrekes at den høyere prisen også inkluderer en opplastingshastighet som med 5 Mbit/s mer enn dobbelt så høy som med Xtreme.

    Les også:

Til toppen