Get sliter med modem-tørke

«Utsolgt» for raskere bredbånd.

Get sliter med modem-tørke
Modem-tørke: Get har slitt med leveranseproblemer som snart er over, ifølge direktør for samfunnskontakt, Øyvind Husby. Bilde: Fotofikling: Per Ervland

I slutten av mars varslet Get raskere bredbånd til kundene sine. Hastighetene på en del av selskapets abonnementer skulle over natten jekkes opp med inntil 50 prosent.

Fullt så enkelt var det ikke. For en del av kundene sitter på eldre utstyr som ikke er klargjort for mer fart.

De kjappeste linjene deres krever bytte av modem, noe Get i en periode ikke har maktet å levere.

- På grunn av svært stor etterspørsel etter superbredbånd, samt utfordringer med levering av modem fra leverandør, kan vi dessvere ikke levere hastighetene M30, L70, XL120 og XXL200, heter det på nettsidene Get.no.

- Flere kunder må ha nytt modem for å få de nye hastighetene. Det har vært problemer med leveranse av modem. Vi benytter utstyr fra Cisco og de har slitt med produksjonen etter flomkatastrofen i Thailand, sier Get-direktør for samfunnskontakt Øyvind Husby til digi.no.

Dette gjelder de fleste kunder som tidligere hadde abonnement med mindre enn 30 megabit/s ytelse. Årsaken er at disse sitter på eldre modem som bare støtter Eurodocsis 2.0, en standard for datakommunikasjon over kabelnettverk.

Utsolgt-situasjonen skal imidlertid snart være over, ifølge Husby.

- Modemene er på vei inn nå. Vi regner med å ha flere på lager fra mandag i neste uke. Men inntil videre må kundene ringe inn til kundesenteret for å bestille, på grunn av backloggen, sier direktøren.

Get-kunder som har 30 megabit/s eller raskere linjer skal allerede være utstyrt med de nyeste modemene, som er klartgjort for hastigheter som langt overgår det selskapet leverer i markedet.

- Nå har vi innført en helt ny teknologi i nettet vårt, basert på Eurodocsis 3.0. Vi har selv testet hastigheter opptil 1,5 gigabit i sekundet på dette, og nylig har andre tester i utlandet oppnådd hele 5 gigabit/s med denne standarden, sier Husby.

Get leverer i dag opptil 200 megabit/s, men infrastrukturen takler altså mer. Etter hvert som etterspørselen for mer fart stiger og prisene faller lover kabelselskapet å tilby høyere hastigheter.

    Les også: