Getronics med profitwarning

Det er ikke bare Tom Adolfsen som sliter - også hans internasjonale partner og store eier, nederlandske Getronics har måttet senke forventningene.

Det er ikke bare Tom Adolfsen som sliter - også hans internasjonale partner og store eier, nederlandske Getronics har måttet senke forventningene.

Getronics måtte i går gå ut med en profitwarning der man senket forventningene til resultater for året. Hovedforklaringen til Getronics er uvanlig - selskapet forteller at de har bommet på omsetningen i de delene av selskapet som nylig ble solgt.

Omsetningen i de solgte delene, som inkluderer salget av Getronics Norden til Merkantildata, vil bli på 7,8 milliarder kroner, ikke 6 milliarder som Getronics først trodde. Omsetningen i Getronics blir altså 1,8 milliarder kroner lavere enn tidligere antatt.
Les om salget av Getronics Norden:
Merkantildata taper som forventet
Kjøpekongen kan selv bli kjøpt
Merkantildata gjennomfører oppkjøp

Carl Espen Wollebekk, finansdirektør i Merkantildata kjenner ikke til saken og vet ikke om Getronics har bommet på hvor mye omsetningen de skilte ut ved salget av Getronics Norden.


- Dette høres rart ut. Getronics Norden er i såfall bare en av flere deler Getronics har bommet på - Norden omsatte for rundt tre milliarder kroner i fjor, forteller Wollebekk til digi.no.

I tillegg til regnetabben, forteller Getronics at selskapet på tilsvarende måte som Merkantildata preges av oppbremsningen i IT-markedet det første halvåret. Det nederlandske selskapet har ringt en rekke analytikere og fått dem til å senke forventningene for andre kvartal. Men Getronics lover fortsatt en vekst i resultatet i år sammenlignet med i fjor.

Til toppen