Getronics med større tap

Da Merkantildata kjøpte Getronics Nordic ble det opplyst at selskapet hadde 150 millioner kroner i underskudd for 1999. Nye tall viser at det relle tapet var på hele 225 millioner kroner. Men Getronics blør fremdeles penger, så langt i år har selskapet tapt 88 millioner kroner.

Merkantildata kjøpte Getronics nordiske virksomhet for 1,8 milliarder kroner i april i år. Da ble det opplyst at selskapet hadde et underskudd i 1999 på 150 millioner kroner. Men prospektet som er utarbeidet i forbindelse med fusjonen forteller noe annet, skriver Finansavisen.
Les mer om Getronics-kjøpet:
Merkantildata gjennomfører oppkjøp

Der fremkommer det nemlig at Getronics Norge alene tapte 179 millioner av en omsetning på 2.576 millioner i 1999. Legger vi til underskuddene i Danmark og Finland blir tapene hele 225 millioner. Underskuddet var altså 75 millioner mer enn det Merkantildata fortalte markedet, melder Finansavisen.

Merkantildata overtar Getronics Nordic med virkning fra mai.

I følge Finansavisen er ikke problemene i Getronics Nordic over. I årets tre første måneder tapte selskapet 88 millioner kroner, med en omsetning på 760 millioner kroner.

Til toppen