Getronics samler Norges største kommersielle Linux-miljø

- Da jeg lanserte tanken om et Linux-engasjement i sommer, ble jeg overveldet av hvor mange som hadde satt seg inn i Linux "på si'". Nå har vi sveiset et miljø på 30 Linux-eksperter, sier Tom-Atle Herland i Getronics Systemintegrasjon.

- Da jeg lanserte tanken om et Linux-engasjement i sommer, ble jeg overveldet av hvor mange som hadde satt seg inn i Linux "på si'". Nå har vi sveiset et miljø på 30 Linux-eksperter, sier Tom-Atle Herland i Getronics Systemintegrasjon.

Herland mener dette må være det største kommersielle Linux-miljøet i landet. Utviklingen de siste månedene bekrefter at Linux er i ferd med å bli akseptert av markedet. Utgangspunktet for engasjementet til Getronics er at Linux tilbyr økonomisk gunstig løsninger og er samtidig et svært pålitelig operativsystem.

- Vi har nettopp lansert en ferdig konfigurert webtjener, den første i det vi tror kan bli en rekke dedikerte Linux-baserte tjenere. Vi tenker også på dedikerte tjenere for e-post, NT fil og print, og database. Produktene skal suppleres med konsulenttjenester, kurs og support.

Se artikkelen: Nok en Linux-konvertitt: Getronics Cinet lanserer dedikert webtjener.

- Foroverlente IT-høvdinger vil ha ting som funker, samtidig som de krever god pris/ytelse, mener Herland.

- At noe er enkelt å bruke, samtidig som det er åpent for IT-kyndige, er gode argumenter for våre Linux-løsninger.

Herland mener det er mange "skap-Linux-er" i IT-avdelingene rundt om, og at disse vil være blant de første til å ønske velkommen en anledning til å bruke kunnskapene profesjonelt.

Ellers er Linux-kursingen hos Getronics er allerede på gang, ledet av Erlend Hoel fra det tidligere Ark Utdanningssenter. Tallet på Linux-kurs skal dobles neste halvår, til åtte.

- Kursene trekker til seg alt fra helt ferske til nærmest eksperter som trenger en bekreftelse på det de kan. Oppslutningen varsler en kulturendring. Før var det forventet at man skulle lære Linux på egen hånd. Nå er det ikke lenger flaut å gå på Linux-kurs, mener Hoel.

Support-modellen er gjenstand for diskusjoner internt i Getronics. Ifølge Herland dreier de seg om man skal ta alt selv, eller legge opp et forhold til Red Hat. Distribusjonen Getronics har valgt å satse på inntil videre, er Red Hat 6.x.

- Det som er interessant, er at vi har samlet ekspertise fra alle de "religiøse" miljøene i dette selskapet, sier Herland og viser til de tradisjonelle kløftene mellom Sun/Solaris, Wintel og Novell.

- Denne samlingen av miljøer er vel så viktig som selve Linux. Vi vil fortsette å dyrke disse miljøene framover, men under samlet ledelse.

Over halvparten av de 1200 ansatte i Getronics Norge - hvori opptatt Wang, UMI, Netcenter, Skrivervik og Cinet - er IT-konsulenter. Herland framhever intern kompetanse og regional tilstedeværelse som grunnpillarene i Getronics Systemintegrasjon som forener alle disse miljøene.

Til toppen