Getronics selger seg ned i Ark

IT-indeksen endte opp tre prosent mandag i et marked som tydelig var preget av juleferie. Opticom ble igjen børsvinner, og Ark endte på omsetningstoppen etter at Getronics solgte 3,5 millioner aksjer i selskapet, tilsvarende 24,2 prosent.

Oppgangen fra lille julaften fortsatte på Oslo Børs mandag, og igjen var det størst utslag i IT-indeksen. Ved børsslutt var indeksen opp hele 3,04 prosent, mens oppgangen i totalindeksen stoppet på 1,25 prosent.

Oslo Børs fulgte i store trekk utviklingen i Europa forøvrig, og mot slutten av dagen bidro utviklingen på de amerikanske børsene til videre oppgang her hjemme.

IT indeksen passerte i dag totalindeksen i poeng, og endte på 1246,51. Totalindeksen endte på 1245,76 poeng.

- Mye av aktiviteten vi ser i dag skyldes private investorer som selger unna for å realisere tap. Oppgangen i IT skyldes vel at disse aksjene fikk urettmessig mye juling før jul, sier en analytiker til digi.no.

Størst innvirkning på oppgangen i IT-indeksen kom fra Opticom. Selskapet har de siste to handledagene tatt igjen mye av tilbakegangen som kom før jul. Oppgangen skyldes trolig bred positiv omtale selskapet fikk i et sveitsisk populærvitenskapelig magasin i forrige uke, samt at selskapet i dag meldte om at kontrakten med spillprodusenten Eidos er i boks. Analytikeren digi.no snakket med mener likevel ikke at sistnevnte avtale bør ilegges for stor vekt.

- Styremedlem og administrerende direktør i Opticom, Robert Keith, er også involvert i Eidos, og avtalens betydning bør også vurderes i forhold til dette, sier analytikeren.

Opticom endte opp 27 kroner til 127 kroner

Også i Ark ble det oppgang mandag. Getronics solgte tilsammen 3,5 millioner aksjer i Ark utenom børs, for å oppfylle kravene for fortsatt børsnotering av selskapet. Aksjene ble solgt til 91 kroner, hvilket tilsier at salget ble foretatt uten tap for den nederlandske giganten. Det er fortsatt ukjent hvem som er kjøper, men dette vil trolig flagges tirsdag morgen, ettersom de to postene man her snakker om utgjør hele 24 prosent av den totale aksjekapitalen i selskapet.

Ark endte likevel med en mindre oppgang på to kroner, etter at det på slaget klokken 16:00 ble omsatt en post på 1000 aksjer til 82 kroner.

På taperlista var det også IT selskaper som dominerte mandag. Norman Data Defense, Sensonor og Agresso toppet lista, med nedgang på henholdsvis 9,8 - 6,1 og 5,51 prosent. Det kom ingen meldinger fra selskapene som skulle tilsi en slik nedgang.

Aktiviteten forøvrig var lav mandag. Det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 828 millioner kroner.

Til toppen