Gi trygt til Røde Kors med VISA

For første gang i Norge er det nå mulig å gi penger til humanitære formål via Internett på en sikker måte, skal en tro Norges Røde Kors og VISA. De inngår nå et samarbeid for å samle inn penger over nettet til de krigsrammede i Tsjetsjenia.

For første gang i Norge er det nå mulig å gi penger til humanitære formål via Internett på en sikker måte, skal en tro Norges Røde Kors og VISA. De inngår nå et samarbeid for å samle inn penger over nettet til de krigsrammede i Tsjetsjenia.

Norges Røde Kors startet for noen uker sider en landsomfattende innsamlingsaksjon til flyktningene fra Tsjetsjenia. Betalingen har kunnet foregå via telefon eller post/bankgiro.

Fra i dag av kan du imidlertid også betale via Internett.

- Når vi har innsamlingsaksjoner er tilgjengelighet viktig. Nå ser vi at flere og flere handler på Internett og da er det viktig at vi er på banen med den beste teknologien, sier generalsekretær i Norges Røde Kors, Sven Mollekleiv, i en pressemelding.

- Vi er glad lanseringen skjer i samarbeid med Norges Røde Kors og at det går til et humanitært formål, sier administrerende direktør i VISA Norge, Torstein Lind-Isaksen.

- Det er nå utstedt over to millioner VISA-kort i Norge. Samtidig ligger nordmenn på toppen når det gjelder tilgang til Internett, opplyser han.

Situasjonen for Tsjetsjenia-flyktningene forverres dag for dag, og Røde Kors trapper opp hjelpearbeidet. Røde Kors når nå fram til over 100.000 mennesker som befinner seg i naboområdene og det lokale Røde Kors lager og deler ut 10.000 brød og 3.000 varme måltider hver dag. Norges Røde Kors finansierer 30.000 proviantbokser som skal leveres så snart som mulig til flyktningene.

Selve transaksjonen via Internett foregår, ifølge Røde Kors sine hjemmesider, slik at bidrag automatisk blir belastet giverens kort, og vil fremgå av giverens kontoutskrift fra banken. Videre står det at "VISA sørger for at pengene kommer trygt frem til Norges Røde Kors, som igjen garanterer at pengene blir omsatt til hjelp for de som trenger det aller mest."

Når du betaler med kredittkort beskyttes kortnummeret og utløpsdato under sending ved at data sendes kryptert via en SSL-forbindelse. Betalingen foregår via en sikker server. Kommunikasjonen mellom bankene og Norges Røde Kors foregår med SET-teknologien.

SET er en global standard for kredittkortbetaling ved handel over Internett, som krypterer og identifiserer data. Både giver, mottaker og kortselskapet/banken får en garanti for at transaksjonen er gyldig og at det er de rette personer/institusjoner som er involvert.

Til toppen