RESULTATERFINANS

GiBud lar deg auksjonere bort brysomme julegaver

Fikk du en gave du ikke kan bruke? Nettauksjonsstedet GiBud vil nå la folk tjene penger på uønskede gaver, og lanserer en ny kanal: Julegaver til besvær.

Therese Werenskiold
27. des. 2000 - 14:53
Ikke alle julegaver er like velkomne, og når pakken først er ute av papiret kan det være vanskelig å finne et fornuftig bruksområde for den. Heldigvis finnes det noen muligheter, som å levere gaven tilbake til eieren, gi den bort, selge den gjennom en annonse, bytte den bort, selge den på gata - eller auksjonere den bort på Internett.

Det er nettauksjonsstedet GiBud som presenterer disse forslagene i en pressemelding, og de håper naturligvis at folk vil velge det siste alternativet. Og da aller helst selge julegavene på GiBuds nye nisjekanal (ev. nissekanal); Julegaver til besvær.

- Det er fullt mulig å finne nye eiere på auksjon og samtidig tjene noen kroner på salget, forteller markedssjef Stian Thrane i pressemeldingen.

- Nå kan man tjene penger på årets julegaver på vår auksjon i stedet for å gjemme dem bort på kjeller og loft. Det som ikke faller i smak hos deg, kan være til stor hjelp og glede for andre. Ved å delta på auksjon kan du oppnå både spenning og et påfyll i lommeboken, legger han til.

Det kan være problemfylt å kvitte seg med julegaver som kommer fra familie og venner. Giveren hadde gode intensjoner da gaven ble kjøpt inn, og hvem som helst kan føle seg uforskammet når man ønsker å gi den fra seg. For å lette på andres samvittighet gir GiBud brukerne mulighet til å delta på bruktauksjonen anonymt.

- Mange som deltar på GiBuds auksjoner oppgir ikke fullt navn. Det er mulig å legge ut gjenstander og bli med på budrundene under et kallenavn. Det er først når auksjonen avsluttes og gjenstanden skal skifte eier at partene må oppgi hvem de er. Selv om folk er anonyme kontrollerer GiBud hele tiden at både gjenstander, selgere og kjøpere er reelle. Så da er det bare å sikre seg at ikke også svigermor bruker GiBud i romjula, sier Thrane.

Han understreker overfor digitoday.no at det hele er humoristisk ment, og har ingen motforestillinger mot å oppfordre folk til å selge julegavene sine på Internett-auksjon.

- Det er jo ikke særlig sannsynlig at svigermor er inne på sidene våre. Da er det heller ikke særlig sannsynlig at hun ser at du selger to av de tre like slipsene du fikk til jul, sier han og legger til at de fleste av GiBuds brukere er under 35 år.

Du kan auksjonere bort julegavene dine her

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.