Gidder ikke å lage virus til Linux

I en kommende rapport fra Kaspersky Lab, hevdes det at virusmakerne har sluttet å lage virus til Linux.

Gidder ikke å lage virus til Linux

I en kommende rapport fra Kaspersky Lab, hevdes det at virusmakerne har sluttet å lage virus til Linux.

Det hører til sjeldenhetene at en antivirus-selskap forteller om at en potensiell trussel har blitt forsvinnende liten. Men det gjør Kaspersky Lab i den kommende rapporten "Malware for Unix-type systems", som skal publiseres kommende onsdag.

Svenske Säkerhetscentret.se har alt fått tilgang til rapporten. Hovedpunktene er at virusmakerne nå ha gitt opp Linux. Til gjengjeld regner man med en større trykk mot Mac OS X.

Totalt skal antallet virus til Unix-lignende systemer ha sunket i fjor.

- I likhet med andre Unix-systemer, benyttes Linux-arbeidsstasjoner bare av en håndfull entusiaster og profesjonelle. Virusskaperne og andre IT-kriminelle har mistet interessen for Linux, siden det verken er "underground" eller "mainstream", noe som betyr at det ikke finnes så store muligheter for å tjene penger, skriver Konstantin Sapronov i rapporten, ifølge Säkerhetscentret.se.

Kaspersky anser det som lite sannsynlig at det i år vil bli noen omfattende økning i spredningen av virus og annen ondsinnet programvare. Men dette kan endre seg hvis operativsystemet i større grad vil bli tatt i bruk i mobiltelefoner eller spillkonsoller. Blant annet Sonys Playstation 3 kan kjøre Linux, og enkelte distributører leverer spillkonsollen med Linux ferdig installert.

Grunnen til at man spår økt spredning av ondsinnet programvare til Mac OS X, er ifølge Kaspersky at flere vil bytte fra både Windows og Linux til Apples plattform.

Til toppen