Giftgasser ødela for Baneteles feilretting

Også Baneteles reserve-løsninger ble delvis hindret av brannen ved Oslo S.

Giftgasser ødela for Baneteles feilretting

Også Baneteles reserve-løsninger ble delvis hindret av brannen ved Oslo S.

Brannen ved Oslo S i natt førte til omfattende strømbrudd, noe som også har berørt Baneteles utstyrt. Selskapet er leverandør av bredbåndstrafikk og telefon til flere telekom-selskaper, og mange av disse selskapene mistet dermed tilgangen til nettet i Oslo og mange andre deler av Østlandet.

    Les også:

Informasjonssjef i Banetele, Terje Lübeck, forteller til digi.no at utslipp av giftige gasser i området rundt selskapets utstyr ved Oslo S har ført til problemer med å få i gang et nødstrømsaggregat. Selskapet opplyser dog på dets nettsted at utstyret vil være i drift igjen innen klokken 11.

- Deler av trafikken som normalt rutes gjennom Oslo S, er blitt rutet om via ringstrukturer i nettet. De største problemene gjelder derfor trafikk som termineres ved Oslo S, sier Lübeck til digi.no

Han nevner også at flere av selskapets kunder, som blant annet omfatter Nextgentel, Get og Tele2, kan ha egne reserveløsninger.

Tele2 melder om fortsatt problemer i Østfold, mens Nextgentels de fleste av Nextgentels kunder i østlandsområdet som i morgentimene var uten tilgang, skal nå igjen kunne kommet på nettet. Unntaket er i Oslo by, men også i Lillehammer, Gjøvik, Hamar og Lillestrøm kan kundene fortsatt oppleve problemer, skriver Nextgentel i en driftsmelding.

Til toppen