Gigabyte-konsulenten i Andersen skulle til Cell, gikk til BEKK

Konsulenten, som er anklaget for kopiering av 10 gigabyte vitale data og elektroniske dokumenter før han forlot Andersen Consulting til fordel for BEKK, skulle egentlig begynt i Cell. Men da Erik Moe-Helgesen og Olav Folkestad hoppet av Cell, trakk han seg, og begynte i de to sitt nye BEKK istedet.

Konsulentselskapet Andersen Consulting (Accenture) er i åpen krig med konkurrenten BEKK Consulting AS etter Namsrettens kjennelse om at fulle kopier av alle data på BEKKs datamaskiner skulle tas. Disse dataene er nå lagret for gjennomgang av en uhildet tredjepart. Andersen fikk Namsretten med seg på at det var grunn til å mistenke at en tidligere AC-konsulent tok med seg disse dataene da han begynte i BEKK Consulting i februar i år, og de uttrykker også mistanke til BEKK om at de har nyttiggjort seg disse dataene.
Disse påstandene ble avvist i sin helhet av BEKK, og denne avvisningen underbygde BEKKs Erik Moe-Helgesen blant annet med at konsulenten det er snakk om egentlig skulle begynne i et annet konsulentselskap, men at han ombestemte seg og begynte hos BEKK istedet. Det kunne virke som at Moe-Helgesen dermed antydet at eventuelle data konsulenten ønsket å bringe med seg til sin nye arbeidsgiver ikke var ment for BEKK.


Etter det digitoday.no forstår var stedet han egentlig skulle begynt Cell Network AS. Han skal ha takket ja på et tidspunkt da Erik Moe-Helgesen og hans med-gründer Olav Folkestad fremdeles jobbet i dette selskapet, men var i full gang med å regissere oppstarten av sitt nye selskap, Bekk Consulting.


De to tok med seg 7-8 medarbeidere fra Cell. I tillegg rekrutterte de altså minst én som hadde takket ja til Cell og sagt opp i AC, men som ikke hadde begynt ennå - nemlig konsulenten fra AC. digitoday.no har ikke fått brakt på det rene hvorvidt det var Moe-Helgesen selv som ansatte konsulenten, og han avslår selv å kommentere dette aspektet ved saken.

- Dette er en sak mellom BEKK og Andersen, og vedkommende konsulents tidligere karriére er ikke relevant, fremholder han.

Avhoppet fra Cell sist vinter foregikk i en operasjon som fikk stor oppmerksomhet både fra presse og rettsvesen. De to lederne sa opp sine stillinger i slutten av desember, og det samme gjorde en rekke andre medarbeidere. Etter at de hadde sagt opp, ga Bente Sollid dem sparken og offentliggjorde det i en pressemelding. I denne prosessen opplevde Erik Moe-Helgesen en tilsvarende gjennomgang av sin PC som den omstridte AC-BEKK-konsulenten gjennomlever resultatene av. Forskjellen var at Moe-Helgesen hadde slettet alle data fra sin PC, så maskinen ble sendt til Ibas AS for rekonstruksjon.

- Ja, det stemmer at dette skjedde, bekrefter Moe-Helgesen. - Men det ble ikke funnet noe av betydning for saken på PC-en.

Saken fikk et flere måneder langt etterspill, men til slutt kom partene i april frem til et forlik i Namsretten som innebar at Bekk ikke kunne ansette Cell-folk i en periode på et halvt år, samt at de måtte holde seg unna de store kundene til Cell.

Hele veien har BEKK hentet medarbeidere fra konkurrentene, ikke minst Andersen Consulting som vel har "blødd" mest av både kunder og konsulenter til nykommeren.

- Jeg vil anslå at ca 15 konsulenter har forlatt oss til fordel for BEKK, sier Bjørn Boberg i Andersen til digitoday.no.

Erik Moe-Helgesen kom forøvrig selv fra Andersen Consulting da han begynte i Digital Hverdag (i dag Cell) sammen med Bente Sollid i 1997.

Til toppen