Gigahertz Alpha prosessor i 1999

Samsung planlegger å levere en EV68 Alpha prosessor som kan få en hastighet på 1 GHz i løpet av 1999. Selskapet kan dermed bli det første som bryter denne grensen kommersielt.

Det er Daeji Chen, formann og administrerende direktør for det Samsung-eide salgsselskapet Alpha Processor Inc., som hevder dette overfor News.com. Alpha-prosessorene kan da bli de første som går over den milepælen 1 GHz utgjør med en kommersielt tilgjengelig prosessor.

Digital meldte tidligere i år at selskapet hadde som mål å nå gigahertz-grensen med sin Alpha-prosessor innen år 2000, mens IBM allerede i februar i år, viste fram en eksperimentell prosessor som kjørte med en hastighet på over 1 GHz. Denne vil likevel ikke bli kommersielt tilgjengelig på flere år.

Endel av hastighetsøkningen i Samsungs sine Alpha-prosessorer vil kunne oppnås ved overgang til kobberledere internt i brikkene. I dag brukes for det meste aluminium som ledere. Som kjent leder kobber strøm bedre enn aluminium, noe betyr at signalene kan bevege seg raskere gjennom brikkene.

Chen ser også med glede på kommende arbeidsstasjoner, blant annet fra Compaq, som vil være kompatible med både Alpha-prosessorene og AMD kommende K7 prosessorer. Også disse skal komme på markedet i 1999.

Ifølge News.com forteller Chen også at Microsoft nå arbeider med en Alpha-versjon av NT 64. NT 64 er en fullt utviklet 64-bit versjon av Windows NT og skal lanseres etter at NT 5.0 er klar.

Til toppen