Gigant-samarbeid om meldingsteknologi

IBM, Intel og Microsoft har annonsert at de kommer med en spesifikasjon for en teknologi kalt Business Quality Messaging (BQM).

IBM, Intel og Microsoft har annonsert at de kommer med en spesifikasjon for en teknologi kalt Business Quality Messaging (BQM).

BQM-spesifikasjonen skal gi applikasjoner mulighet for å kjøre på forskjellige samarbeidende nettverk. Dette gjøres ved å legge inn forbedrede transaksjonsmuligheter. Nyheten fikk ikke stormende jubel på børsen, kursene falt for alle tre firmaene.

Først ute med et BQM-tilpasset produkt er IBM med sin MQWare. MQWare er laget for å sikre at meldinger ikke forsvinner på veien fra en Windows NT-server til en annen ved å merke sendingene. Programmet vil enten bruke IBMs MQI Application Programming Interface eller Microsofts MAPI API. MQWare vil ifølge IBM først og fremst gi tredjeparts utviklere nye muligheter.

MQWare, som kjører på et tyvetalls plattformer, vil kunne lastes ned fra IBMs hjemmesider i løpet av en måned eller to. Hensikten er at andre leverandører og utviklere lett skal kunne sette seg inn i og bruke teknologien i andre produkter som kjøres på Windows NT servere.

I tillegg til BQM har IBM, Intel og Microsoft også lansert felles support til en ny Special Interest Group (SIG) som vil bli hetende BQM SIG. Denne vil promotere utviklingen av andre BQM-tilpassede produkter.

Til toppen