AVTALER & KONTRAKTER

Gigantavtale for Apple

Får tilgang til ytterligere 700 millioner mobilabonnenter.

Verdens største mobiloperatør, China Mobile, skal begynne å selge Apples nyeste smartmobiler. Det kan få stor betydning for Apples andeler i det kinesiske markedet.
Verdens største mobiloperatør, China Mobile, skal begynne å selge Apples nyeste smartmobiler. Det kan få stor betydning for Apples andeler i det kinesiske markedet. Bilde: Apple, fotofikling: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. des. 2013 - 08:32

Apple kunngjorde søndag at selskapet har inngått en flerårig avtale med verdens største mobiloperatør, China Mobile, om salgs av iPhone i Kina. China Mobile har mer enn 700 millioner mobilkunder.

Ifølge avtalen skal iPhone 5s og 5c selges gjennom butikkene til både China Mobile og Apple i Kina. Kinesiske kunder skal kunne forhåndsbestille den allerede fra onsdag denne uken.

– Kina er et ekstremt viktig marked for Apple, og vårt partnerskap med China Mobile gir oss muligheten til å tilby iPhone til kundene av verdens største operatør, sier Apple-sjef Tim Cook i en pressemelding.

– iPhone-kunder i Kina er en entusiastisk og raskt voksende gruppe, og vi kan ikke tenke oss en bedre måte å ønske velkommen det kinesiske nyåret enn å legge en iPhone i hendene på enhver China Mobile-kunde som ønsker en, sier Cook.

Det kinesiske smartmobilmarkedet er enormt, men domineres i dag av relativt billige Android-telefoner produsert av kinesiske leverandører. Ifølge Gartner var Samsung det eneste ikke-kinesiske selskapet som i forrige kvartal var inne på topp ti-listen i Kina.

Apple har foreløpig ikke oppgitt hva de to nyeste iPhone-modellene vil koste i Kina.

China Mobile satser tungt på den kinesiske TD-LTE-teknologi (4G) og skal innen utgangen av 2014 ha rullet ut mer enn en halv millioner 4G basestasjoner, noe som skal dekke drøyt 340 kinesiske byer. Selskapets mobilnett består allerede av mer enn 1,2 millioner basestasjoner, men dette inkluderer også GSM og TD-SCDMA (3G). I tillegg eier China Mobile mer enn 4,2 millioner WLAN-soner.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.