Gigantene etablerer e-handelsselskap

DnB, Posten og Andersen Consulting har inngått en intensjonsavtale om å etablere et felles selskap som skal tilrettelegge for handel på nett.

Digi.no har tidligere skrevet om Postens planer om e-handel og levering av varer bestilt på Internett. Satsningen som var satt igang i det som kalles Posten Fjernhandel, blir nå flyttet over til et planlagt selskap som dannes av Posten sammen med DnB og konsulentselskapet Andersen Consulting.

Meningen er at Internett-selskaper skal kunne leie både løsning og leveranse fra det nye selskapet. For selskapet som ikke har fått noe navn skal lage en løsning for elektronisk handel hvor sikkerhet og logistikk kan bli ivaretatt på best mulig måte.
Les:
E-handel skal gi Posten en ekstra porto-milliard
Millionkampanje skal banke e-handel inn i skallen på nordmenn
Siden sikkerheten blir sett på som den største hemskoen ved netthandel har det vært viktig å få med seg en bank, som DnB. Dette kan åpne for enklere og mer integrerte betalingsløsninger, for kunder av DnB.


Posten har gjennom Posten Fjernhandel BA bygget opp plukklager, og logistikk- systemer samt et distribusjonsnettverk som kan komme godt med når nettbutikkene og varemagasinene vil outsource logistikk funksjoner til Posten, og etterhvert det nye selskapet.

Det er planlagt at selskapet skal være stiftet innen et par måneder, og at det skal være fullt på beina innen julehandelen slår inn. Det melder selskapene om i en pressemelding.

Les:
DnB oppretter "tenke-tank" for e-idéer
Til toppen