Giganter investerer i PHP-selskap

Selskapet som bestyrer utviklingen av det utbredte skriptspråket PHP, har fått svært tunge støttespillere.

Selskapet som bestyrer utviklingen av det utbredte skriptspråket PHP, har fått svært tunge støttespillere.

Skriptspråket PHP får stadig mer oppmerksomhet. Språket er enkelt å ta i bruk for å lage til dels kraftige webløsninger. Men det kan også brukes til å lage annen programvare, inkludert grafikkløsninger.

Selskapet Zend Technologies, som er grunnlagt av opphavsmennene til PHP, annonserte mandag at selskapet har mottatt strategiske investeringer fra både Intel Capital og SAP Ventures, investeringsdivisjonene til de to gigantene. Betingelsene i investeringene er ikke oppgitt, men Zend vil skal nå samarbeide med de to selskapene om å få mer tyngde bak løsninger basert på åpen kildekode og PHP for virksomhetskritiske webapplikasjoner i bedriftsmiljøer.

- Selskaper kan benytte PHP til å utvikle egne applikasjoner og kommersielle, webbasert applikasjoner, slik som et elektronisk flybillettsystem, sier Will Swope, visepresident og daglig leder for Intels Software and Solutions Group, i en pressemelding.

- Vi investerer i selskaper som tilbyr robuste verktøy for utviklermiljøer innen åpen kildekode og PHP, og som gjør det mulig for selskaper å ta i bruk virksomhetskritiske PHP-applikasjoner i løpet av uker i stedet for måneder. Intel vil samarbeide med Zend om å optimalisere dets PHP-løsning for bruk på tvers av PC-er og servere basert på Intels prosessorer, sier Swope.

Stephen McClure, programvisepresident i analyseselskapet IDCs Software Research Group, sier i pressemeldingen at det er tydelig at PHP er blitt et relevant og betydelig utviklingsspråk som følge av den kometaktive veksten språket har.

- Enhver bedrift som bygger applikasjoner i enterprise-størrelsen bør vurdere åpen kildekodeplattformen som en sterk konkurrent til tradisjonelle, kommersielle løsninger.

Til toppen