AVTALER & KONTRAKTER

Giganter snuser på Yahoo

Flere av de største nett-selskapene er aktuelle kjøpere.

Yahoo er i spill, og de store gigantene tilnærmer seg selskapet.
Yahoo er i spill, og de store gigantene tilnærmer seg selskapet. Bilde: Kimberly White/REUTERS/SCANPIX
24. okt. 2011 - 08:54

Siden Carol Bartz fikk sparken fra Yahoo tidligere i høst har spekulasjonene om selskapets videre skjebne rast.

Noe må skje, er de fleste enige om, ettersom selskapet ikke har klart å holde med i svingene. Mens markedet for nettmarkedsføring og annonser har steget med 20 prosent i året har Yahoo ikke evnet å vokse nevneverdig.

Wall Street Journal melder nå at Google skal ha meldt sin interesse for selskapet. Det opplyser kilder med kunnskap om saken, men det understrekes at dette er på et svært tidlig stadium. Fra før har det blitt meldt at Microsoft, sammen med et oppkjøpsfond og kapital fra et kanadisk pensjonsfond, skal ha vært i samtaler om å kjøpe selskapet. Det har også kommet signaler på at kinesiske Alibaba, der Yahoo er medeier, kan ende opp som Yahoos overtaker.

Dersom Google prøver seg kan det utløse antitrust-problematikk som blir vanskelig å løse. De er begge to dominerende aktører, og da de forsøkte å inngå et partnerskap i 2008 satte amerikanske konkurransemyndigheter foten ned. I stedet gikk Yahoo til Microsoft, etter at de to selskapene signerte et samarbeid om søk som skulle løpe i 10 år fra 2009.

Fra informert hold har Wall Street Journal fått høre at Microsoft denne gangen har satt seg villig til å yte lån til et konsortium som vil kjøpe Yahoo, samt kjøpe preferanseaksjer i nettgiganten. Dette korresponderer bra med programvaregigantens noe forsiktige tilnærming, skriver den amerikanske finansavisen.

Microsoft vil dermed kunne heve renter samt få en del av gevinsten dersom Yahoo skulle bli den suksessen den engang var.

Grunnlaget for Googles interesse kan være deres sosiale medieplattform, Google +. Det kunne nytt godt av Yahoos over 700 millioner månedlige brukere. Samtidig har Yahoo et tett og godt partnerskap med flere viktige innholdsleverandører som for eksempel ABC News.

Det blir også spekulert i om ikke Googles interesse for Yahoo rett og slett skyldes at de ønsker å trekke prisen opp, og at de egentlig ikke er interessert i selskapet.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.