AVTALER & KONTRAKTER

Giganter vurderer harddisk-samarbeid

Harddiskproduksjonen til tre store elektronikk-produsenter kan bli samlet i ett selskap.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. jan. 2008 - 08:42

De fleste av selskapene i harddiskbransjen preges av hard konkurranse. Dette inkluderer også Hitachi Global Storage Technology (HGST), et selskap som overtok IBMs og Hitachis harddiskavdelinger i 2002. IBM solgte seg senere helt ut.

Ifølge News.com er Hitachi nå i samtaler med Toshiba og Fujitsu om å opprette et nytt selskap som skal levere harddisker og lagringssystemer. Ingen av de tre aktørene vil dog kommentere saken.

Hitachi har allerede vært i diskusjoner med investeringsselskapet Silver Lake om salg av deler av HGST til investeringsselskapet, men Hitachi ville beholde kontrollen med over 50 prosent av aksjene, og dermed ser forhandlingene ut til å ha strandet.

Silver Lake har tidligere vært tungt inne i Seagate, som sammen med Western Digital er de harddiskleverandørene som gjør det best for tiden.

HGST vil kunne tjene på et samarbeid med for eksempel Toshiba, fordi Toshiba produserer harddisk-plater, noe HGST ikke gjør. Et slikt samarbeid ville kunne gi HGST mer frihet til å lage unike produkter.

Ifølge DailyTech er det ventet at de tre selskapene vil komme til en avgjørelse innen den 1. april, som er den første dagen i det japanske regnskapsåret.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.