JUSS OG SAMFUNN

Gigantfusjon på internett

FOR 15 ÅR SIDEN: Tekno-aksjer steg til værs, nytt supermodem og vendepunktet i norsk netthistorie.

Hver uke samler vi noen av de viktigste nyhetene fra digi.no - for 15 år siden.
Hver uke samler vi noen av de viktigste nyhetene fra digi.no - for 15 år siden. Bilde: Per Ervland
11. nov. 2011 - 11:18

I anledning 15-års jubileet til digi.no åpner vi våre arkiver. Hver fredag ettermiddag ut året vil vi presentere noen av nyhetene som preget nyhetsbildet i digi.nos univers for nettopp 15 år siden.

Klikk på titlene for å lese hele saken fra vårt arkiv:

Teknologi-aksjer i været
Tandberg Data (TAD) og PC-Systemer sto i spissen for en kraftig aksjeoppgang på børsen fredag. TAD gikk opp nesten ti prosent, mens PC-Systemer steg med over åtte prosent. Unntaket var Sysdeco som tapte nesten fem prosent av sin aksjeverdi fredag.

Gigantfusjon på internett
Schibsted og Telenor har besluttet å slå sammen sine innholdssatsninger i et felleseiet datterselskap Scandinavia Online AS. Samtidig legger Schibsted ned aksess-satsningen sin. Telenor Online overtar internett-kundene.

Nytt supermodem
På Comdex-messen i Las Vegas vil den amerikanske elektronikprodusenten Performance presentere et nytt 7 mbps-modem som bruker ADSL-teknologi.

Vendepunkt i norsk internett-historie
Det norske internett-markedet er vesensforskjellig fra våre naboland, og også fra de fleste andre nasjonale internettmarkeder. Den intense konkurransen mellom Schibsted og Telenor, hvor de to gigantene uhemmet har tråkket i hverandres tradisjonelle bed, har gjort at markedet er dominert av sterke "gateway"-er.

Alt om gigantfusjonen
digi har fulgt utviklingen i fusjonen mellom Telenor Online og Schibsted Nett med lupe. Her finner du en oversikt over alt vi har skrevet om saken, og nye saker vil bli lenket herfra fortløpende. De nyeste artiklene ligger øverst.

Nye tiltak mot piratkopiering
I USA går organisasjonen SPA (Software Piracy Association) til rettsak mot Internettleverandører som har kunder som oppbevarer ulovlig programvare på serveren. Programmene er lagt ut av leverandørens kunder. I Norge vurdere nå programvareprodusentene å gjennomføre tilsvarende tiltak, dersom Internettleverandørene ikke blir mer samarbeidsvillige.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.