Gigantisk SAP-prosjekt i Statoil

Statoil skal implementere SAP logistikksystem for alle varegrupper verden over. Inkludert de organisatoriske endringer har prosjektet en ramme på mellom 810 og 1000 millioner kroner.

Nordens største, ja kanskje en av verdens største SAP-installasjon, er i ferd med å bli en realitet for Norske Statoil. SAP-installasjonen er en del av Statoils BRA-prosjekt, et prosjekt som vil bety dyptgripende endringer i hele Statoils verdensomspennende organisasjonen. Av BRA-prosjektet, som har en kostnadsmessig ramme på mellom 810 og 1.000 millioner kroner, vil SAP-installasjonen, etter hva digi.no forstår være den mest sentrale delen.

- Dette er et gigantisk prosjekt og vil medføre at all vareflyt i Statoils internasjonale virksomhet blir styrt av SAP, sier markedssjef for SAP i Norden, Henrik Inberg, til digi.no. Han forklarer at det i utgangspunktet er satt av 100 mann for å gjennomføre prosjektet og mange av de største konsulentselskapene er allerede engasjert.

- Jeg kan si så mye som at både Cap Gemini, Andersen Consulting og Ernst & Young er med på prosjektet. I tillegg til dette regner jeg med at flere norske konsulentselskaper vil bli underleverandører, sier Inberg som sier at de første bitene av installasjonen vil være på plass i løpet av måneder.

Også maskinvareleverandør vil utgjøre en betydelig del av prosjektet, men Inberg er foreløpig taus om hvilke dette gjelder. Etter det digi.no erfarer har Hewlett Packard tatt den største delen av kaka og selskapet er i ferd med å styrke sin organisasjon i Stavanger for å ta hånd om kjempeprosjektet.

Til toppen