Gigantkontrakt med EDB snart klar

EDB-sjef Endre Rangnes forhandler på overtid med IBM og HP om en gigant-kontrakt

EDB-sjef Endre Rangnes forhandler på overtid med IBM og HP om en gigant-kontrakt

EDB har tidligere lovet å offentliggjøre i morgen hvem som har vunnet det som for tiden er Nord-Europas største IT-kontrakt.

EDBs informasjonsdirektør Reidar Gjærum forteller til digi.no at man er litt på overtid, men at en beslutning kommer "i nær fremtid."

EDB har forhandlet med IBM og HP om ikke bare innkjøpe av nye IT-systemer for å håndtere hele IT-driften de har overtar for Telenor. EDB har tidligere varslet at selskapet samtidig skal rydde opp i sine egen IT-park for å løfte effektiviteten.

Også Sun, Dell og Fujitsu-Siemens var med i kappløpet, men ble sortert ut før sommeren.

Til sammen sitter Telenor og EDB med utrolige 7800 serverbokser de skal forsøke å samle.

Dette samles i EDBs to datasentraler i form av et langt færre antall store servere, noe som skaper en meget omfattende kontrakt.

I utgangspunktet var kontrakten et rent innkjøp, men Ragnes fortalte før sommerferien at at han bruker kjempeinnkjøpet til å forsøke å skaffe seg en gunstig partneravtale som kan løfte salget. Dette setter IBM og HP i en vrien klemme, for de er direkte konkurrenter til EDB.

IBM og HP slåss om å være størst på IT-drift og outsourcing i Norden. IBM vant Nordea-kontrakten, mens HP kapret Nokia og halv Sony-Ericsson. Samtidig er EDBs hovedambisjon å bli større i Norden.

- Vi skal velge IBM eller HP ut i fra både teknologi og økonomi. Men i tillegg har vi nå kommunisert til partene at vi også ønsker å inngå et partnerskap. Hva dette kan være er det opp til IBM og HP å foreslå. Det kan for eksempel være at vi blir vinnerens prefererte partner i et markedssegment i Norden, for eksempel på stormaskindrift, fortalte Rangnes i juni.

Det har dermed vært tøff internkamp i IBM og HP om hvem som kan og tør å legge mest på bordet for å sikre seg prestisjekontrakten.

En kilde sier til digi.no at IBM ser på kontrakten som ny, mens HP egentlig skal forsvare en kunde de allerede er store på. For mesteparten av småserverne EDB overtok fra Telenor står det Compaq eller HP på. EDB selv har dog en del stormaskiner fra IBM, men disse brukes primært til bankdrift.

Til toppen